Greip sisaldab palju C-vitamiini, orgaanilist hapet, mis toimib antioksüdeerijana, kaitstes näiteks nahka heitgaaside ja stressi vastu ning aidates kehal rohkem omastada rauda, foolhapet, kaltsiumi ja antioksüdante toidust.
 
Greibis on kaks korda nii palju kiudaineid ja pektiini kui õuntes ja banaanis, sisaldades lisaks veel foolhapet, mis on vajalik naharakkude uuendamiseks aidates nahal vähendada vananemise märke.

Pektiin, lahustuv kiudaine, mis loomkatsetel on näidanud suutlikust pidurdada veresoonte lupjumist. Nii valge kui ka punane greip vähendavad halva kolesterooli taset, kuid punane greip sisaldab rohkem bioaktiivseid ühendeid ja polüfenoole. Greibis sisalduv tsitrusõli takistab kasvajate moodustamist ning aitab maksal mürgiseid ühendeid kehast välja viia.

Greipi saad kasutada ka oma ilu heaks, lisades näiteks vannivette mõned detsiliitrid värskelt pressitud greibimahla. Looduslikud askorbiinhapped aitavad muuta naha pehmeks ja siledaks. Või kui oled veetnud pika päeva jalgadel, hellita neid soojavee vanniga, millesse on lisatud mõned detsiliitrid greibimahla. See aitab pehmendada jalanahka ning ka nahapaksendusi on pärast seda lihtsam viilida.

Ka kätele saab greibist kasu. Kui soovid küüsi heledamaks muuta ning nahka ja küünenahka pehmendada, hõõru käsi suhkrusse kastetud greibiviiluga. Näole mõjub hästi purustatud greibi ja naturaalse jogurti segust tehtud mask, mida hoia näol umbes 10 minutit.
 
Allikas: sund.nu