Kui sa ei taha enam valusate huultega ringi käia, tasub kuulda võtta dermatoloogide soovitusi. Kindlasti kasutad sa huulepalsamit ja loodad, et see toimib? Enamikul kuivade huultega inimestel on olemas huulepalsam, mida nad regulaarselt kasutavad, aga tihtipeale see ei anna soovitud tulemust. Dermatoloogid soovitavad sel juhul huulepalsami vahetust ja kindlasti jälgida, et uus huulepalsam ei sisaldaks alkoholi ega lisatud maitseid, sest need koostisosad soodustavad huulte kuivamist.

Kindlasti tasuks kuivade huulte ilmnemisel suurendada vee tarbimist, sest välised sümptomid on alati märgid sellest, et seesmiselt on midagi valesti, ehk sa võid tarbida liiga vähe vedelikku ja näed seda tulemust oma huultelt.

Kui oled leidnud sobiva huulepalsami, siis kasuta seda regulaarselt ja hoidu õues oma huulte limpsimisest, ehkki me kõik teame, kui väga me soovime seda teha. Huuled tuleks huulepalsamiga eriti korralikult sisse niisutada vahetult enne magamaminekut.

Kui sul on kuivad huuled, peaksid sa vältima kauakestvat huulepulka, sest need huulepulgad, mis püsivad peal ligi kaheksa tundi ehk terve tööpäeva, ka need sisaldavad aineid, mis kuivatavad huuli. Kasuta pigem niisutavat huulepulka, mis siis, et pead seda tihedamini uuesti peale panema.

Ja kui sul on kodus väga kuiv õhk, mis soodustab huulte kuivamist ja lõhenemist, siis proovi rohkem õhutada, panna veekauss nurka või investeerida korralikku õhuniisutajasse.

Allikas: One Good Thing