Kuidas hirmust üle saada?

“Hirm tekib siis, kui oleme kinni oma mõtetes ehk peas ja püüame kõikide teiste inimeste arvamuste, meedia ja oma mõtete kombineerimisel teha järeldusi ja tegutseda,” selgitab Tokko, miks praegusel ajal tunnevad inimesed end eriti ärevalt. “See tekitab hirmu, sest arvamused lähevad üksteisega vastuollu ja sa satud otsustamatuse lõksu. Või teed otsuse hirmust lähtuvalt. “

Nii kaua, kui sa tegutsed hirmust lähtuvalt, on väga tõenäoline, et teed ebaratsionaalseid ja läbimõtlemata otsuseid.

Aga kuidas hirmu selja taha jätta. Mine peast südamesse! Ehk hirmust uskumisse. Kui sa tuled oma peast südamesse, siis see annab sulle usku ja kui sul on rohkem usku kui hirmu, hakkad sa tegutsema.

Mediteeri

Tokko soovitab hirmust ülesaamiseks eelkõige meditatsiooni. Võid selleks lihtsalt silmad sulgeda ja vaadelda oma mõtteid endast möödumas nagu autosid liikluses, püüdes nendega mitte kaasa minna. Või kasutada selleks juhendatud meditatsiooni, mis aitab lihtsamini tähelepanu oma mõtetest eemale juhtida.

Hoolitse ise oma tervise eest!

“Muutsin 7 aastat tagasi oma toitumist ja pole sellest alates kordagi haige olnud, isegi pisemat külmetust mitte,” räägib ta. “See ei tähenda, et ma viiruse eest 100% kaitstud olen, kuid olen päris veendunud, et isegi kui see peaks minuni jõudma, siis ei saa ma sellest väga arugi ning mu elu ja tervist see ei mõjuta.”

Pikemalt on Tokko kirjutanud tervislikumast elustiilist ja toitumisest oma menukas raamatus “12 asja, mida koolis ei õpetatud, aga mida kõik peaksid teadma”.

Kõige olulisemana toob Roland välja järgmised nõuanded:

  • Joo vett
  • Söö võimalikult palju värsket ja veerohket toitu
  • Vähenda või väldi happelist jääki tekitavaid aineid
  • Vähenda või väldi täielikult piima ja piimatooteid
  • Loobu suitsetamisest ja alkoholist
  • Tee trenni nii, et sa ei hakka hingeldama
  • Puhasta organismi hingamisharjutustega

Kodus soovitab ta võtta aeg maha ning vaadata videot Eric Edmeadesilt, kes jagab väga häid nõuandeid, mida saab igaüks ise ära teha, et oma immuunsust tugevdada. “Kahjuks ei Maailma Terviseorganisatsioon ega Eesti Terviseamet sellist infot ei jaga,” soovitab Roland Tokko kõigil mitte unustada toitumise tähtsat rolli tervise juures.

Lae ka tasuta alla raamatu energia (toitumise ja tervise) teemaline peatükk SIIT.