"Elan ka juba mitu aastat Londonis, aga käin aeg-ajalt Eestis, vaatan pere tehnikaostud üle ja toon neile Lääne kaupa, sest Eesti hinnad on tõesti ebanormaalsed. Kui mõni aasta tagasi veel vähemalt kohvikutes käies tundsin end kui kuninga kass, et saan UK palga eest siin laiemalt elada, siis nüüd seal ka hinnad varsti metropoli väärilised, muust rääkimata.

Olen aeg-ajalt tulnud koju mingi brändikaubaga ja saan kogu aeg võtta, et miks pean raha raiskama. Siis käisin kord Kaubamajas neid samu brände vaatamas ja tõesti olid mitmekordsed hinnad, ka allahinnatud kauba korral.

Eks mingi kraam ole Londonis ka kallim või samaväärne, aga kui jaksad oodata, siis tulevad ka mõistlikud allahindlused, kus saad valitud kauba poole raha eest. Ja veel — see on mingi idiootne väide, et siin poodides peabki kallim olema, sest peab rendihinda ja palka maksma. Vähemalt nende poodide puhul, kel veebisait ka olemas. Pole küll UKs näinud, et poes oleks sama särk ühe hinnaga, netis teisega. Tulud-kulud arvestatakse ikka kogu käibe pealt ja mitte platvormiti eraldi. Veebisaiti peab ka keegi haldama ja talle tuleb raha maksta.

Pigem on asi ikka selles, et mida rohkem ostad, seda parema hulgimüügihinna saad ja väiksemad poed (ja riigid/linnad) ei saa lihtsalt sama palju kaupa osta. Lisaks siis veel transpordikulud ja kasumlik juurdehindlus.

Saan kõigest aru, aga ikka kontrollin mõlema riigi turud üle enne kui ostma hakkan ja kui hinnavahe on ikka röögatu, toon UKst kohale.

Ka toidukorv on Eestis kallim (aga õnneks kohati ka mitmekesisem ja tervislikum). Eriti hull on asi köögiviljade puhul. Pidin ümber kukkuma kui nägin palju näiteks paprika või brokkoli maksab.

Ei teagi, kas siis UKs on head allahindlused või suured juurdehindlused, aga igal juhul on kogu aeg midagi poole odavam ja kui end õigesti ajastada tuleb arve väga mõistlik. Pean siiski mainima, et üürihinnad on Londonis see-eest mitu korda kõrgemad (oleneb muidugi rajoonist), sest ühe pisikese toakese eest peab välja käima vähemalt £600 ringis, kui veab. See tuba ei ole tõenäoliselt eriti heas korras ja majanaabreid võib olla vahel isegi viie-kuue ringis. Kui just kondimootoriga kohale ei saa, siis lisandub veel transport, selle peale siis veel £50+ ja ongi miinimumpalgast pool läinud. Ilmselt jääks kogu kaup poodi, kui see samas hinnaklassis oleks."