Mistahes tegevus, mis kasutab keha aeroobset ehk hapnikku põletavat süsteemi energia tekitamiseks, on aeroobne harjutus. Aeroobseid tegevusi nagu kõndimine, tantsimine, uisutamine ja jalgrattasõit on võimalik teha vahelduvas tempos, mistõttu need on head südame-veresoonkonna harjutused.

Aeroobsed treeningud sisaldavad endas nii kardiotreeningut kui ka võimlemist. Kardiotreeninguid võivad teha isegi infarkti üle elanud inimesed, aeroobsed treeningud on aga oma vormi parandavate tervete eelis. Siin toimub intensiivne kogunenud tagavarade - algul veres sisalduvate glükoosivarude, hiljem ka rasvakalorite - põletamine.

Aeroobsed treeningud parandavad mitte ainult figuuri, vaid ka soolte metabolismi. Terve soolestik on aga peenikese talje tagatis.

Aeroobne tegevus ei pea olema pikem kui 10 minutit, et olla teie veresoonkonnale kasulik. Tugevad energiapuhangud - näiteks sprint ja muud kiirendusega tegevused - on anaeroobsed. Nad kasutavad muud talletatud energiat kui hapnikku ega too seepärast aeroobset kasu.