Tegelikult on see nii ka toiduga - sa võid kõike süüa, kuid lihtsalt mitte kogu aeg ning oma ebatervislikele harjumustele lisad lihtsalt juurde tervislikud.

Pikas perspektiivis sa arvatavasti vähendad automaatselt vähem tervislikke harjumusi ning lisad uusi ja tervislikke tõenäoliselt juurde.

Uute, tervislike asjade lisamisega oma ellu on soovitav alustada juba täna, sest mida varem alustad, seda rutem jõuad oma eesmärgini. Olgu selleks siis tervislikum toitumine, liikumise suurendamine või positiivne mõtlemine.

Väikesed sammud võivad muuta kogu sinu elukvaliteeti, siin sulle mõned soovitused teel tervisliku ja õnneliku elu suunas:

  1. Muuda liikumine on elu igapäevaseks osaks. Jäta auto puhkama ning liigu selle asemel ise. Kõnni tööle, kõnni kauplusse ning haara ka lapsed oma uude, aktiivsesse eluviisi. Treeningute rikastamiseks ning inspiratsiooni saamiseks proovi uusi treeningstiile ning spordiklubisid.
  2. Luba enesele pühendatud aega vähemalt kord nädalas. Mine näiteks vanni, mis on lõhnastatud rahustavate vannisooladega ning pane küünlad põlema. Või aseta põrandale pehmed padjad, pane mängima oma lemmikmuusika ning unista oma unistuste elust. Või mine jaluta kevadises metsas, hinga sisse seda rahu ja vaikust ning tunne end loodusega ühtsena.
  3. Vahel on kasulik mitte liiga palju mõelda, vaid lihtsalt teha. Kui tunned, et oled ärevuses või on vaja mõtteid koguda, ära mine võtma kohvi, mis isenenesest on keha ärritav jook, vaid mine tee omale suur tass lõhnavat teed. Näiteks sidrunmelissist, mis avaldab rahustavat mõju või kummelist, mis aitab eriti hästi enne uinumist rahuneda ning toob rahuliku une.
  4. Ei ole vaja tunda end halvasti kõikide varasemate eksimuste ja tagasilanguste pärast. Vaata tulevikku ning proovi eksimusi vältida.