Soovitan sul hakata regulaarselt jooksmas käima kui sa seda veel ei tee. Kindlasti on su kodu ümbruses mõnusaid radasid, kus seda ideaalselt teha saad. Eriti hea on, kui saad joosta looduses- metsas, jõe või mere ääres. Kui sa oma tihedast päevakavast sobivat aega ei leia siis tõuse hommikul pool tundi varem kui tavaliselt. Sa ei pea jooksma esialgu sugugi palju, piisab 1-2 kilomeetrist. See võtab aega maksimaalselt 15 minutit! Kui iga päev on sinu jaoks liiga tihti, siis proovi ülepäeviti. Hiljem, kui oled selleks juba valmis võid koormusi tasapisi suurendada aga sellega pole kiiret. Tähtis on see, kuidas sa jooksed ja see, et sa üldse jooksed.

Osho on pakkunud välja ühe väga hea meditatsiooni jooksmiseks — kujutle, kuidas su jalad joostes kammitsaist vabanevad. Jälgi oma hingamist, eriti seda kuidas sa välja hingad. Soomussaapad võivad olla tekkinud su jalge ümber seetõttu, et sinu vabadust on suuresti piiratud, näiteks lapsepõlves on sulle liiga palju ette kirjutatud mida tohib või ei tohi. Sellest lähtuvalt võib esialgu olla päris raske oma jalgu kammitsaist vabastada. Sellest ei maksa ära kohkuda, kui see esimese korraga kohe ei õnnestu. On täitsa normaalne, et su jalad on esialgu nagu tina täis ja neid on raske maa küljest lahti tõsta. Kui sul ükskord see õnnestub ja sa oma jalad “tagasi saad”, siis sa tunned kohe, kuidas sa joostes suisa lendad- nii kergelt, muretult ja vabalt nagu sa mitte iial varem pole seda teinud.

Teine meditatsioon mida joostes proovida on seotud tuulega. Õrn tuuleõhk on alati õhus- kujutle, kuidas vastutuul võtab joostes sinust endaga kaasa kõik halvad mõtted, tunded, kõik selle mis sind enam ei teeni, on see siis seotud mõne konkreetse elusündmuse või inimesega. Mida tugevam on tuul, seda rohkem see sinust kaasa viib ja kaugemale kannab. Tunneta, kuidas sa puhastud läbi tuule ja kui kerge ja hea sul ühtäkki hakkab.
Proovi neid meditatsioone jooksmise ajal, see muudab jooksmise sinu jaoks palju huvitavamaks. Siis ei pea sa enam mõtlema sellele, et sul on raske vaid Sa sukeldud sügavamale oma kehasse, jälgid selle mõtteid, reaktsioone ja tundeid.

Minu meelest annab hommikune jooksmine eriti mõnusa tunde ja toonuse kogu päevaks. Lisaks tuleb alati jooksmise ajal pähe mõni hea idee, mõtted selginevad ja ühtäkki võib tekkida ka lahendus mõnele sind vaevanud probleemile. Sellepärast soovitangi joosta vaikuses, mitte kõrvaklapid peas. Nii saad paremini kontakti oma sisemise häälega.
Ära kunagi jookse otseselt sellepärast, et kaalust alla võtta või läbida mingi kindlalt suur arv kilomeetreid. Jookse sellepärast, et see paneb su kehas energia liikuma, kogu su olemuse särama ja parandab sinu enesetunnet.

Alusta oma vabadusejooksu juba täna. Päike tervitab sind õues ja su keha on sulle tänulik iga minuti eest, mida tema heaks kulutad. Kui oled jooksu lõpetanud, palu päikesel täita oma aura puhta valgusega. Nii saad tõeliselt puhta ja värskena alustada oma päeva.

Allikas: Elumuutjad.ee