Erinevalt tema vanima õe, Kourtney Kardashiani rangest dieedist ja trennikavast on Jenneri oma rohkem tasakaalus. Ja kui me vaatame tema viimaseid Instagrami reisipilte, siis tundub, et see ka toimib.

Kendall Jenneri täpne toitumis- ja trennirutiin

Selleks, et saada selgeks, kuidas Jenneril ikkagi nii kaunis ja sale figuur on, jagasid modell ja tema personaaltreener kõike, mis puudutab noore naise lemmikuid viise enda liigutamiseks, toitumist ja enese eest hoolitsemist.

Loe edasi ja saa teada!

TRENNIKAVA: segu raskustrennist ja kardiost

Kendall Jenneri trenne kontrollib Hollywoodi personaaltreener Gunnar Peterson, kes kombineerib modelli treeningkavasse erinevaid raskus- ja kardioharjutusi, mille juures treenitakse kõige rohkem just kerelihaseid.

“Ma eelistan teha trenni hommikuti,” avaldas Jenner 2016. aastal ajakirjale Harper’s BAZAAR U.S. antud intervjuus. “Selleks, et olla vormis, teen ma palju kõhulihasteharjutusi koos oma treeneri, Gunnar Petersoniga ning vahel käin ka kikkpoksi trennides.”

Vahetult enne moeetendustel töötamist näeb Jenner trennides ekstra palju vaeva ning Peterson, kes on eelnevalt treeninud ka näiteks Kate Beckinsale’i, Jennifer Lopezi ja Sofia Vergarat, avaldas, et kuigi Jenneril on head geenid ja ta on atleetlik, näeb ta ka oma vormi kallal kõvasti vaeva. “Inimestel võib olla raske uskuda, et see tüdruk teeb kükke, seljalihaste harjutusi ja kätekõverdusi,” avaldas mees 2016. aastal Us Weeklyle.

Samas ei armasta Jenner väga trenne, kus ta süda hakkab liiga kiiresti puperdama. “Ma vihkan kardiot,” on ta öelnud. “Ma parem seisaksin ja tõstaksin raskusi kui jookseksin ühe koha peal. Aga ma teen seda ikkagi!”

TRENN: Kendalli kodune treening kõhulihastele

Kui Jenneril pole võimalik parasjagu koos Petersoniga trenni teha, vahetab ta jõusaali koduse treeningu vastu välja ja keskendub just kõhulihastele.

Modell jagas 2018. aastal oma nüüdseks suletud äpis 11-minutilist kõhulihaste trenni, mida ka sina proovida saad:

1. samm: plank, 30 sekundit

2. samm: kõrge plank, 30 sekundit

3. samm: plank mõlemal küljel, eraldi 15 sekundit

4. samm: plank küljel koos jala kõverdamisega, 5 korda mõlemal küljel

5. samm: vahelduvalt käe/jala plank, 15 sekundit

6. samm: ettepoole kiigutusega plank, 15 sekundit

7. samm: põlv küünarnukini plank, 5 korda mõlemale poolele

8. samm: tavaline kõhulihaste harjutus (crunch), 20 korda

9. samm: jalgrattaga väntamine selja peal, 30 sekundit

10. samm: jalad lae poole kõhulihase harjutus (vertical crunch), 20 sekundit

11. samm: konnaharjutus (frog crunch), 15 korda

12. samm: külgedele kõhulihased (twisted crunch), 15 korda

13. samm: jalgade tõsted (leg lifts), 15 korda mõlemale jalale

DIEET: kasulikud valgud puu- ja köögiviljadega (ja pasta)

Sarnaselt näitleja Jennifer Anistoni toitumiskavale, koosneb ka Jenneri dieet kasulikest valkudest ning suurest kogusest puu- ja köögiviljadest.

Tavaliselt on tema päevased söögikorrad järgnevad:

Hommikusöök - avokaado koos munadega ja suure kausi kaerahelvestega

Lõuna — rasvavaene kanaliha koos pruuni riisiga

Snäkid - toores köögiviljad dipikastme ja hummusega

Õhtusöök — sushi, vegan spageti Bolognese või Margherita pitsa

Ja söök, mida ta alati naudib? Pasta!

DIEET: maius, mida ta endale aeg-ajalt lubab

Jenner lubab endal aeg-ajalt ka patustada. "Need asjad jõuavad alati ja igavesti mu nimekirja: Twixi šokolaad, Justini pähklivõi, krõpsud ja guacamole, hummus ja porgandid. Näete, üsna lihtne - lihtsalt toitke mind ja ma olen valmis minema!" rääkis ta aastaid tagasi. Lisaks avaldas ta The Thirty portaalis, et ta armastab kõike, mis on ebatervislik. "Pitsa, frititud kana - kõik."

Lisaks avaldas ta 2016. aastal ajakirjale Harper's BAZAAR U.S. antud intervjuus, et talle maitseb väga ka külmutatud jogurt. "Ma võiksin süüa seda iga päev, aga proovin piirduda kahe korraga nädalas, et end hellitada."

ENESE EEST HOOLITSEMINE: mediteerimine, hea uni ja sõpradega veedetud aeg

Enese eest hoolitsemisel on Kendalli elus väga suur roll. Ta on varasemalt rääkinud oma ärevushäiretest ja sellest, kuidas ta oma vaimse tervise nimel regulaarselt mediteerib. "Olin mediteerimisest kuulnud, aga suhtusin sellesse skeptiliselt, kuid otsustasin lihtsalt proovida," avaldas ta 2019. aastal ajakirjale Allure. "Istusin siis neli päeva järjest õpetajaga maha ja õppisin TM-i (transtsendentaalne meditatsioon) kohta ning sukeldusin sellesse teemasse sügavale sisse. Nägin tohutut muutust oma vaimses tervises."

Lisaks mediteerimisele hoolitseb Jenner selle eest, et ta öösiti korralikult magaks. "Ma pean magama vähemalt seitse kuni kaheksa tundi, et järgmisel päeval täielikult ärkvel olla, mistõttu proovin võimalikult vara voodisse pugeda. Ma olen treeninud end magama ükskõik, kus vaja, olgu siis autos või lennukis," avaldas ta Harper's Bazaarile. Muuhulgas kinnitas ta, et sõpradega regulaarselt kohtumine aitab tal hoida positiivset meelt ja olla inspireeritud.

Allikas: Harper's BAZAAR Australia