Turiseis ehk joogide keeles Salamba Sarvangasana mõjutab tervet organismi. Kuna me allume Maa külgetõmbejõule, siis alluvad sellele ka kõik meie organid ja nad rõõmustavad väga, kui saavad olla puhkuseks vahel tagurpidiasendis. Enne asendi sissevõtmist tuleks kindlasti teha ka selgroogu soojendavat harjutust.

Turiseisul on palju kasulikke mõjusid. Turiseis on noorendav, sest lõua asend turiseisus ehk lõualukk mõjutab kilpnääret, kõrvalkilpnäärmeid ning nende toodetavaid hormoone. Turiseis tugevdab ja venitab õlgu ning kaela, vabastades nii kaela pingest ning leevendades peavalusid.

Turiseisu on hea praktiseerida, kui oled väsinud ja pinges, see vähendab stressi ja suurendab enesekindlust. Turiseis mõjub närvisüsteemile rahustavalt, kuna lõua asend hoiab pea kindlalt paigas. Ülihästi mõjub see asend ka seedimisele, väljutamis-, urineerimis- ja menstruatsiooniprobleemide korral, toniseerib jalgu ja tuharaid ning leevendab nohu ja põskkoopapõletikku, kuid isegi astmat ja viljatuseprobleeme.

Tagurpidine asend parandab vereringet, mis mõjutab omakorda südant, rinnakut ning kõri. Turiseis uuendab kopsukudet, lõdvestab kõiki organeid, eriti südant ning aktiveerib lümfiringet.

Tagurpidiasend annab võimaluse vaadata teise nurga alt oma vanadele mustritele. Selle kõige pärast nimetatakse turiseisu kõikide asanate ehk asendite emaks.

Kuid pea enne nõu oma arstiga — turiseisu ei tehta kõrge vererõhuga, raseduse ajal ja mitmete muude näidustustega!