Kuna märkimisväärne osa ameeriklasi on oma pitsasid juba mõnda aega tupsutanud, aga keegi polnud päris kindel, kas see tegelikult ka sissesöödavaid kaloreid vähendada aitab, otsustas veebilabor nimega LabDoor asja kindlaks teha.

Labor võttis ette ühe korraliku rasvast tilkuva pepperoni pitsa ja viis tupsueksperimendi läbi. Tuli välja, et selles, et tupsutamisega kaloritest lahti saab, on tõde täiesti olemas.

Laboris analüüsitud pitsatükid olid 120 grammised ja sisaldasid 324 kalorit, millest 117 moodustas rasv. Pärast tupsutamist oli kalorite arv pitsalõigus vähenenud 40,5 kalori võrra. See tähendab, et tupsutatud lõigus oli 4,5 grammi vähem rasva, kuna 1 gramm rasva on umbes 9 kalorit.

Igaüks võib nüüd ise arvutada, kui palju ta aastas pitsat sööb ja kui palju vähem rasva ta aastas tarbiks, kui pitsat alati enne söömist tupsutaks.

Küsitav on muidugi see, kas pitsa tupsutamise asemel ei võiks lihtsalt natuke tervislikumat toitu süüa, aga eks igaüks ise teab. Neile, kes ikka kuidagi ei suuda pitsast loobuda, on tupsutamine hea variant pitsat edasi süües oma päevast kaloraaži vähendada.

Allikas: LabDoor, Huffington Post