5-dieedi on koostanud Hollywoodi kuulsuste personaalne treener Harley Pasternak, ning vastavalt tema soovitusele peaks sööma viis korda päevas ning iga toidukord peaks sisaldama:

Rasvavabasid valke
• Kasulikke süsivesikuid
• Kiudaineterikkaid süsivesikuid
• Kasulikke rasvasid
• Suhkruvabasid jooke

Seda järgides peaks olema võimalik kaotada nädalas 1-1,5 kilo. Kuid alguses ei pruugi nii palju kilosid kaduda, sest paljud naised on oma kehad jojo-dieeditamisega ära rikkunud.

Lisaks peaks toit olema valmistatav viie minutiga, et saavutada maksimaalset efekti minimaalse pingutusega. Dieeti peaks täiendama treeningutega, mida teha samuti viis korda nädalas. Dieedist kõrvale kalduda on lubatud vaid ühel päeval nädalas, see peaks lihtsamalt hoidma õigel rajal, sest inimene ei suuda ahvatlustele vastu panna ning laseb siis juba kõigel minna oma tavalist rada.

Toidu puhul on oluline regulaarsus. Kui süüa regulaarsetel aegadel ning piisavalt sageli, suudame süüa ka normaalse suurusega portsjoneid, mitte võttes seda kui viimast õhtusöömaaega ning endale kõike sisse ahmida. Lisaks sisaldab uus 5-dieet kõike, mida keha vajab – rasva, süsivesikuid ja valke. Paljud söövad rohkelt süsivesikuid, kuid rasvapõletamise puhul aitavad hästi just valgud. Ning mis olulisim, peaaegu kõik on lubatud, kõhu võib korralikult täis süüa ning seda mitu korda päevas. Selge ja lihtne. Võtab vähe aega, kuid annab hea tulemuse.

5-dieeti on kasutanud vormi saamiseks näiteks Katy Perry, Halle Berry ja Megan Fox.

Teadmiseks:

1. Rasvavaesed valgud on kanarind, kala, mereannid, munavalge ja kodujuust.
2. Kasulikud süsivesikud on oad, läätsed, pruun riis, metsik riis, täisteraleib ja puuviljad.
3. Kiudaineid saab kasulikest süsivesikutest.
4. Tervislikku rasva saad oliiviõlist ja rapsiõlist ning pähklitest-seemnetest.
5. Suhkruta joogid.

Allikas: Expressen.se