1. Lapse võib sportliku tegevuse juurde tuua võimalikult varajases eas, kuid pigem mitte sihipärase treeningu vaid mängulise, aktiivse liikumise näol. Talvisel ajal mine kelguta, suusata, tee lapsega lumememme.

  2. On teada tuntud tõde, et sportlikel vanematel on ka sportlikud lapsed. Seega on Sinu kui lapsevanema eeskuju lapsele aga väga oluline. Kui Sulle meeldib aktiivne liigutamine, võta laps kaasa!

  3. Lapse sportimise märksõnadeks peaksid olema vaheldusrikkus ning mängulisus. Mida rohkemate aladega laps tegeleb, seda mitmekülgsemalt ta areneb.

  4. Võimalusel lase lapsel endal valida endale meelepärane treening. Kui lapsele ala meeldib, teeb ta seda rõõmuga ning innukalt!

  5. Sportimise alguses (6-7-aastaselt) piisab, kui treeningud toimuvad paar korda nädalas 30-45 minutit. Samas vanuse tõustes võib ka treeningaegu pikendada. 8-9 aastased võivad juba treenida kolm korda nädalas 60 minuti jooksul.

  6. Last ei tohiks kindlasti sundida tegema midagi, mida ta ei taha. Kui laps kurdab väsimust, siis on otstarbekas treening vahele jätta.

  7. Riietu laps sporditreeningule nagu ennastki riietad. Suusatamisel näiteks jälgi kihilist riietust, sobivaid jalanõusid, müts, kindad, sall või buff. Kindad peaksid olema kindlasti soojad, kuna lastel on käed eriti kärmed külmetuma.

  8. Kui viid lapse mõnele võistlusele, spordiüritusele, on oluline lapsele mitte sisendada, et tegemist on millegi väga olulisega. Pigem tuleks võistlust vaadelda kui mängu ning kiita lapse sooritust.

  9. Ära võrdle oma last teistega ning ära utsita teda võitma.

  10. Kui Sul jäid lapsepõlves mõned karikad võitmata, ei tähenda, et sinu laps peaks neid võitma. Las laps naudib ning tunneb rõõmu aktiivsest liikumisest!

Hea motivatsioon last mitmekülgselt liikuma panna terve aasta jooksul on võtta osa tasuta Tartu Mini Neliküritusest — suusatamine, jooksmine nind rattasõit on kõik kokku toodud ühtsese ürituste kompleksi.