1. Ära haletse ennast. Seda mainisin juba oma eelmises postituses, aga kordan veelkord, sest minu meelest on see tõesti oluline — unusta see, mis juhtus minevikus! Sa ei saa seda nagunii enam muuta. Parem suuna oma jõud tulevikku.

2. Sea endale kindlad eesmärgid. Ebamäärane mõte, et „nüüd hakkan jälle korralikuks“, ei vii minu puhul küll mitte kuhugi. Kui aga eesmärgid on paigas ja miks mitte ka paberile üles kirjutatud, on palju lihtsam nende eesmärkide suunas ka tegutseda. Muuda ka Kaaluabis oma eesmärki, et
saaksid alustada jälle värskelt lehelt.

3. Tee plaan. Mitu korda nädalas hakkad trenni tegema ja millistel nädalapäevadel? Mis kellaaegadel kavatsed süüa ja mitu kilokalorit? Milliseid toiduaineid üritad välitda ja milliseid hakkad rohkem poest ostma? Näiteks mina üritan hakata jälle rohkem jõutrenni tegema ja sööma päevas umbes 1800 kcali. Nii peaksin vabanema nii halvast enesetundest kui ka paarist lisakilost.

4. Tegutse KOHE! EI ole mitte mingit põhjust oodata järgmist päeva, nädalat, kuud või aastat, et oma toitumises vajalikud korrektuurid teha. Mida varem alustad, seda rutem näed tulemusi!

5. Muuda midagi. Tee väikeseid muutusi oma treeningharjumustes või menüüs, et keha saaks uusi impulsse ja ei jääks ühe koha peale „tammuma“. Mina üritan näiteks vähendada teravilja- ja piimatoodete tarbimist ning vaadata, kuidas see mu kehale mõjub. Mis puutub sporditegemisse, siis oktoobrist on mul plaanis hakata käima ujumistrennis.

6. Motiveeri ennast. Loe näiteks trenniteemalisi ajakirju ja Kaaluabi blogisid, pane ennast kirja järgmisel kevadel toimuvale rahvaspordiüritusele või leia endale tore trennikaaslane. Eriti heaks motivatsiooniallikaks on mõte sellest, kui tore oleks minna järgmisele aastale vastu paar kilo saledamana!

7. Varu kannatust. Muutused ei tule üleöö. Organism vajab jälle natuke aega, et uuga harjuda. Ära anna alla!

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee