Täisteral on väärtus

Mida rohkem täisterasid leib sisaldab, seda kasulikum. Ja mida vähem on terasid peenestatud, seda parem.

Suhkur ja siirup

Toitainete nimekiri pannakse ainete sisalduse järgi järjekorda ehk mida eespool leiva koostisainete hulgas suhkur või siirup on, tähendab, et seal on seda palju. Kui suhkur tuleb pärast pärmi, on suhkrut sageli lisatud vaid kerkimisele kaasa aitamiseks.

Palju koostisaineid

Leiva küpsetamiseks on vaja jahu, vett, pärmi ning veidi soola ehk neli koostisainet! Kui nimekirjas on neid palju rohkem, tasub olla tähelepanelik kõigi ülejäänute suhtes.

Vaata koostist

Vaata hoolega leiva süsivesikute sisaldust, seal näidatakse suhkrusorte. Täistera näkileivas on suhkrut 1-1,5 grammi 100 grammi kohta ning pehmes rukkileivas 1 kuni 10 grammi vahel 100 grammi kohta. Kui suhkrut 100 grammis on üle 5 grammi, on leib üsna magus.

Välimus on petlik

Et leib „näeb“ jämedateraline välja, ei tähenda, et see ka tervislik on. Näiteks Hagari Leivakeses on suhkrut 2 grammi 100 grammi kohta, samal ajal kui Leiburi Klassikalises mustas leivas on suhkrut 100 grammi kohta näiteks 5,5 grammi.

Vali juuretisest valmistatud leib

Osta leib, mis on valmistatud juuretisest, sest see annab parema täiskõhu tunde ning keha suudab paremini mineraale leivast omastada.

Allikas: Alltommat.se