Lihtne kalorite säästmise nipp: söö peamiselt õunu, kaerahelbeid ning neid toitaineid, mida oled söönud ka varem, sest siis sööd automaatselt vähem. Kui soovid kaalust alla võtta, teed seda lihtsamini, kui tarbid juba tuntud toitu.

Briti-Šveitsi uurimus näitab, et kui taldrikul on peamiselt harjumuspärane toit, tarbib inimene 36,4 protsenti vähem kaloreid. Kui pakutakse aga uut ja tundmatut toitu, leidsid uurijad, et me arvame nagu täidaks see vähem kõhtu ning valime seepärast suurema portsjoni. Olles seda aga mõned korrad söönud, õpime, kuidas see kõhtu täidab ning hakkama automaatselt tõstma väiksemaid koguseid ning sööma vähem.

Teadlaste arvates on selle fenomeni põhjuseks evolutsiooni ajal arenenud instinkt, mis paneb meid tundmatut toitu suuremas koguses tarbima. Kui toit ei ole piisavalt toitev, siis on targem süüa suurem kogus, et kõht kindlasti täis saada.

Allikas: Iform.se