Lisaks on kommi-ja šokolaadisõpradel 14% väiksem risk haigestuda kõrgvererõhutõppe ja 15% väiksem risk saada metaboolne sündroom ehk e ainevahetussündroom, mis võib tekitada südamehaigusi ja rabandusi.

Uuringu tulemused ei tähenda seda, et kommisöömine aitab inimestel kaalu vähendada, rõhutavad uuringut läbi viinud teadlased. Pigem võivad tulemused olla tingitud inimeste käitumisest — maiasmokad treenivad usinamalt, et maiustustega sisse söödud lisakaloritest lahti saada.

Samuti saadi veelkord kinnitus tuntud tõele, et maiustused, kui neid tarbida mõistlikus koguses, ei põhjusta kaalutõusu või haigusi.
Katsealused sõid päevas vaid umbes 50 grammi kommi või šokolaadi.

Vaid 20% uuringus osalejatest tunnistasid, et lubavad aeg ajalt endale mõne magusapala. See on aga üsna loogiline, sest uuriti täiskasvanud inimeste toitumisharjumusi ning täiskasvanud söövadki palju vähem magusat kui lapsed. Teadlased märkisid samas, et see, et inimesed kommisöömist ei tunnistanud, ei tähenda, et nad tegelikult katsete ajal ei patustanud.
Kaalutõusu ei põhjusta mitte kommid ise, vaid see, kui inimene tarbib iga päev rohkem kaloreid kui kulutab.

Maiustustest olulisemad kaalutõstjad on hoopis kiirtoit, karastusjoogid ja hiigelsuured toiduportsjonid restoranides, võtavad eksperdid uuringu tulemused kokku.

Allikas: MyHealthNewsDaily