Ma tahaksin teada natuke praegusel külmal ajal jooksmise kohta. kas peaksin tegema enne soojendust toas või piisab, kui teen soojendust väljas jooksmist alustades?

Kui väljas on külm, võivad lihased eriti pinges olla, mis võib treenimise raskeks teha ja ka vastuvõtlikumaks vigastustele. Soojal ajal võib ka natukene väiksema soojendusega hakkama saada, aga meie külmal perioodil oleks ikka hea teha üks korralik pikk soojendus, et nö veri käima saada. Kindlasti tuleks soojenduseks teha dünaamilisi liikumisi, mitte hoida venitusi, näiteks kerge kõnd, käteringid, põlvetõsted, kerepöörded. Kindlasti on endal lihtsam toas sooja teha, parem ja mõnusam ka korteris elades võib käia trepist ülesse ja alla jne! Siis on lihtsam külmale vastu panna ka, kui keha juba soe. Kindlasti tasub valida korralik riietus ja mitte unustada kindaid ja mütsi!

Mul küsimus spinningu kohta. Nimelt diagnoositi mul hiljuti skolioos (selgroo kõverdus). Kas ma selle diagnoosiga võin harrastada 3-4x nädalas spinni?
Tänan

Nüüd küll väga üldine vastus, sest ma Teid näinud pole ja ka täpset diagnoosi ei tea, aga kui te käia saate ja liikuda, siis sobib ka spinning. Kõik muidugi enesetunde järgi, kui ikka ebamugavalt raske ja paha, siis võib käia vähem trennis või tempot/raskust vähendada.

Miks te nii kopi peist ameerika saatele olete? vaat et siis liiga oma tarkusega ülekaalulistele ei tee, nemad pole teie. aga edu.

Saateformaat näeb ette nii ja meil käib võistlus, keegi osalejatest ei taha koju minna ju varem ja mina pean neile tagama, et meie meeskond ei kaotaks!

Mis on parim harjutus, et jalasääri peenemaks saada. nad ei olegi niivõrd pekised, vaid lihtsalt väga kõvad ja suured. ja teine küsimus , kas ujumine on üks väga suurelt kaloreid põletav trenn`.

Konkreetseid harjutusi kindlast piirkonnast kaalukaotamiseks või peenemaks saamisel pole. Alati aitab kogu keha treenimine, kindlasti venitused peale treeningut. Proovige pilatese tundi, kas oleks teile meelepärane treening. Ujumine ja vesiaeroobika on väga tõhusad, treenides südant, kopse ja keha, samas ei aja higistama ja ei koorma liigeseid, aga kaalulangetamise eesmärgil ujumine just kõige parem pole. Ujumine kulutab palju kaloreid, aga veest väljudes kalorikulu peatub. Maal tehtavad treeningud /jooksmine, rattasõit võivad samapalju tunnis kulutada, aga energikulu jätkub ka pärast treeningut. Vees olles kehatemperatuur ei tõuse nii palju ja basseinist väljudes ei pea keha nii palju tööd tegema, et maha jahtuda. Pärast ujumist on tavaliselt kõht ka tühjem kui muidu.

Olen normaalkaalus. 172/60. Õlad kitsad, pepu lai ja lame, kintsud paksud, sünnitusest on ka kõhuke ees. Sporti pole kunagi teinud. Lihased puuduvad. Alla võtta pole mul vaja, küll aga tunnen, et vajan trimmivat trenni ja kehale shokki:) Mis trenni te mulle soovitakiste ja mitu korda nädalas? Ise mõtlesin bodypumpi ja 3 x nädalas, alustada vähehaaval. Kuskilt lugesin ka, et õlad pidid laiemaks minema. Selle vastu pole mul midagi.

Algajale on BodyPump sobiv küll, sest raskusi saab ise valida ja kõik toimub treeneri juhendamisel ning kava on võimalik ka 3 kuuga meelde jätta, samuti puuduvad sammukombinatsioonid. Alustades 3x nädalas on täitsa piisav, 2x jääb kindlasti väheks. Minge klubisse veidike varem ja tehke kardiomasinal soojendust, (valige endale sobiv ja meelpärane, jooksulint, stepper, ratas) 20 min näiteks ja siis BP. Hiljem võite ju vaadata klubi treeningplaanist endale veel meelepärasemaid treeninguid ja ka jõusaalitreenrilt abi, aga alustamiseks ja kehavormimiseks on BP super! Ja karta, et lihased kohe kasvama hakkavad või õlad laiemaks minema, kindlasti ei tasu, selleks te peaksite siis kasutama ikka suuri raskusi, mida algajana ma teile ei soovitaks, ikka nii et tehnikale saaks tähelepanu pöörata aga samas peale trenni oleks kerge väsimus ka!

Kas pilates on sobilik migreenikule? Olen pilatese trennis alles algaja, millegipärast hakkab mul trennis halb- matiharjutusi tehes on kael pinges ja süda läheb pahaks. Ehk ei sobi mulle see trenn?

Kui Teile trenn meeldib ja seal käia sooviksite, siis lubatud on ikka! Küsige kindlasti oma treenerilt ka nõu! Pilates on tehnikatund, ehk nõuab mõnevõrra käimist, harjutamist ja hingamist, millel on oma kindel rütm. Paluge treeneril ekstra oma liigutusi ja harjutusi kontrollida ja küsige nõu hingamise kohta!

Ma armastan süüa ning minu elustiilis on palju pidulikke õhtusööke ehk siis toitumist ma muuta ei taha. Kaal on ka ok 67kg/171cm pikk, aga soovin alla võtta ja kas see on võimalik ainult trenniga? mitu korda nädalas ma peaksin alguses trenni tegema, et üldse tulemusi oleks? Ja sobib algajale? (Mulle ei meeldi väga tantsulised trennid)

Kahjuks kahjuks on see nii, et ilma toitumist muutmata ei saa kehakaalu vähendada. Eks Teie puhul võib saatuslikuks saada õhtused söömingud. Kuna Te toitumist muuta ei soovi, proovige seda vähendada, näiteks teete õhtusöögil taldrikul toidukoguse pooleks ja sööte pool, ikka annab tulemust, eriti kui tegemist võib olla viiekäigulise söömaga. Trenni võib teha ikka, liikumine pole kunagi liiast, aitab südant tugevdada ja lihased lähevad ka toonusesse, kuigi jah ilusat kõhulihast ehk välja just ei saa, kui heade geenidega õnnistatud pole. 3 korraga võiksite nädalas alustada. BodyPump- pulss ei tõuse kõrgele ja algajale hea- puuduvad sammukombinatsioonid. Jõusaalis- valige kardiomasin- ratas, jooksulint, stepper ja alustage sealt , esialgu 20 min korraga. Rühmatreeningutest igasugu toningud, easy tunnid, fit tunnid- kus kas kerged või üldse ilma sammukombinatsioonideta, samuti bodybalance, pilates, jooga.

Olen oma kaaluga rahul, aga mitte kehakujuga. Nimelt on puusad õlgadelaiused, see ei näe üldse naiselik välja. Milliseid harjutusi peaks tegema, et puusad laiemad tunduksid ja pepu veidi suurem oleks (just laiuse mõttes, mitte tahaulatuv), aga õlad enam laiemaks ei läheks? 20ndates neiu

Hea kogu keha vormija on jõusaal! Kindlasti päris nii pole võimalik nagu Teie kirjutate, sest mis loodusepoolt on antud, seda muuta ei saa. Kardiotrenn ja jõusaaliharjutused või siis BodyPumpi treening.

Missugust trenni soovitate kui vererõhk on kõrge?
Kõrge vererõhuga oleks kõige parem ujumine.

Millist sporti tohib teha kui põlv on haige. Olen põlve nihestanud 3 korda kolme aasta jooksul (põlvemuna käib koopast väljas ja peale seda olen olnud lahases umbes 10 päeva ja edaspidi kannan põlvesidet). Joosta ma usun, et ei tohikski enne kui ma põlveoperatsiooni teen aga millist sporti ja kui tihedalt ma võiks teha? Viimane nihestus oli pool aastat tagasi.

Ujumine ja rattasõit, mida siis hea vaheluvalt teha. Samuti kerekeskosa treenimine, kas jõusaalimasinatel, kõhulihaste harjutusi tehes (istesse tõus, kanginga kerepöörded). Edu põlvega!

Olen 48 aastane ja 157/78 kõik sai alguse sellest, et loobusin suitsetamisest ja asendasin selle õgimisega. Nüüd on omal nii piin olla, kuna elan maal ja olen kodune siis on füüsilist tegevust kevadest sügiseni ja siis kaob umbes 5 kg.
Toitun astronautide dieedi punktide järgi aga tahaksin teada kui pikalt ja kuidas end treenida?
Kas ainult jooksmisest piisab ja kui kaua või kaugele peaks jooksma, dieediga alles alustasin aga paistab, et teleka ees istudes ta hästi ei mõju!

Kui te nüüd pikka aega pole ennast liigutanud, ehk siis trenni teinud, jooksmine võib praegu natukene liig olla, alustage kõndimisest, kiirkõnd, kepikõnd, kui teil sellised vahendid olemas. Kõndimas võite ju iga päev ka käia, kui aega on. Üks päev lühem kõnd — 30-40 min ja siis võiks ka ühe pikema jalutuskäigu lisada, 45min-1tund. Kui ise tunnete, et jõudu jagub, võite alustada kerge sörgiga, aga seda ka vaheludmisi kõnniga, sörgite ja kui väsite, siis jälle kõnnite edasi. Kõik ikka enesetunde järgi. Tulemuse saate kiiremini kui alustate 3xnädalas, aga kui tahtmist jagu, vabalt ka rohkem, aga üks päev jätke kindlasti puhkuseks!

Mis on lameda kõhu saladus ja seda söögi mõttes, kaalun 53kg ja olen 166cm pikk käin 3 korda nädalas erineva raskusastmetega aeroobika tundides ,käed selg ja jalad on korras aga kõhu ümber on justkui rõngas mis ei kadunud isegi dieeditamisel ära.

Lameda kõhu saladus on kardiotrenn ja õige toitumine ja siis veel sekka geenidega õnnistamist ka! Kindlasti vähemalt 5 väikest toidukorda päevas, 3 suuremat ja 2 vahepala. Nö puhas toitumine, vahepeal patustamist ei ole, trans. Rasvu ei ole, kana, kala , palju juurvilja, vett. Aga see muidugi nõuaks täitsa septsiaalset toitumiskava koostamist, mida võib julgelt küsida oma klubi jõusaalitreenerilt, kes siis vaatab kohe menüü üle ka ja teeb seal parandusi. Kuna Te kirjutate, et trenni teete, siis ongi viga praegu toitumises!

Tere. Mind huvitab, et kas saates osalejaid kontrollib ka arst? Kui inimene on ülekaaluline ja alustab trenniga, kas siis pole vaja, et arst teda kontrollib? Mul on kogu aeg hirm, et keegi saab infarkti või kukub kokku. kas ülekaaluline võib üldse treenida “nii, et veri ninast välja”?

Eelnev arstikontroll on kõigil osalistel läbitud juba enne saadet ja arvestama peab, et tegemist on võistlusega, et kaal hakkaks langema on vaja kehale shokk anda. Ninast veri välja käib ikka sellise üldise kohta- kõigil osalejatel on eesmärk on alla võtta ja seega peab tööd tegema, muidugi oma piires, mõni osaline jaksab rohkem, mõni vähem ja igaüks peab pingutama oma võimete kohalselt, peaasi et sul on natukene raske. Kahjuks ilusat keha ja alla võtta ikka ilma pingutuseta ei saa.

Tere!
Minul oleks ka küsimus:
Olen ka ülekaaluline, alates selle aasta märtsist alustasin dieediga ja trenazööril treenimisega, siiani olen kaotanud 17 kg. Praegu kaalun 85 kg. Tahan veel 10 kg maha saada märtsiks 2010.Edasi vaataksin, sest ei taha kortsu ka minna.
Iga päev jala tööle ja koju, kokku teeb see 40 min kiiret kõndi, ja 5 km. Käin jõusaalis 2 korda nädalas (olen käinud 1 kuu), kodus 4 õhtut jalgrattasõit 50 min, 25-26 km sõidan. Vahel õhtul läheb kõht nii tühjaks, söön siis kamapalle light jogurtiga kuskil 200-300 gr. Olen seda söönud ka vahetult enne uinumist, sest ei saa muidu magama jääda, kuna kõht koriseb.
Probl selles, et kaalun ikka palju ja nagu ei vähene enam kaal. Kardan ka pidevalt kaaluda, et äkki polegi alla läinud. Iga päeb muidugi ei kaalu, mul pole kodus kaalugi. Samas on mul tekkinud magusaisu, mida enne dieeti polnud, kuigi ma ei söönud magusat peaaegu üldse. Nüüd olen söönud mõne tüki mõrudat sokolaadi või marmelaadi.
Töö juures vahel on ka söödud tükike kooki aga siis olen sel õhtul rattaga maha sõitnud 200-300 kcal rohkem. Olen 43 ja 169/85.
Probleemiks on rindealune kõht ja suur rinnapartii.
Mida edasi?
Olen ka proovinud Body-Combat-i trenni aga probleemiks on hüppamine, sest rinnad rappuvad ja kuna mul üks põlv on viga saanud, siis kardan selle pärast ka.

Kõik on väga ilus hetkel, olete väga tubli ja soovitan samas vaimus jätkata. Kaalulangus on sobiv, nüüd ei tohi alla anda. Söögist: kolm toidukorda on sobivad, kuid sinna vahele soovitan võtta väiksemad vahepalad — kokku viis toidukorda, et kõht ei läheks tühjakas. Magusaisu on tingitud mõne aine puudusest. Isu vältimiseks soovitan võtta hommikuti lusikatäis mett, mis peaks päevase magusaisu rahuldama. Jõusaali treeninguid võib esialgu veel jätkata, ikka 2 nädalas. Kuu aja pärast võiks ühe korra lisaks võtta. Üks kuu on selles osas veel liiga lühike aeg. Kaalu püsimisest hoolimata tasub endalt küsida, kas mul on parem eneseutnne ja kas minu kehakuju on muutunud.
Trennidest soovitan proovda spinningut ja body pumpi. Võimalusel ka vesiaeroobikat.

Tere! Olen 20-aastane neiu, 177 cm pikk ja kaal kõigub 64-66 kg vahel. Teen 3x nädalas trenni, üritan vaheldumisi nii bodypumpi kui combatit, vahel ka tavaline aeroobika. Olen tulemustega rahul, kuid üks asi teeb muret. Nimelt ei taha eest kaduda kõhuke..
Toitun täiesti tavaliselt, vahepeal annan alla ka kiusatustele, aga arvasin, et trenn korvab selle. Trenni teen alati pühendumusega ja teised kehaosad on kenasti vormis. Ainult kõht teeb muret…
Minu küsimus olekski, mida peaksin oma treeningus/toitumises muutma? Milliseid toiduaineid soovitate?
Trenni koha pealt olen aru saanud, et kõhulihaste harjutusi üleliia vorpida pole erilist mõtet, sest siis tekib pekikihi alla suur lihas ja see surub kõhu veel rohkem punni. Niisiis ei oskagi ma midagi teha..
Aitäh, kui saate mind aidata!

Trenni koha pealt on kõik täiesti super. Tavalist toitumist pead nüüd aga muutma. Kindlasti 5 toidukorda päevas, kolm suuremat ja kaks vahepala. Proovi hoiduda magusast, söö palju juurvilja, kana-kala, riisi, putrusid, täisteratooted, mandlid näiteks ja muidugi vesi. Puuviljadega püüa piiri pidada, sest need sisaldavad liiga palju suhkrut.
Kõhulihastest: tõesti, iga päev ei ole mõtet treenida. Pigem kaks-kolm korda nädalas ja tehes raskemaid seeriaid.

Nagu üks küsijatest eelnevalt küsis: kas enne kaalust alla võtmist ja treeningkoormuste pealepanekut saates osalejatele ka tervisekontroll tehti. ise olen osaline ühes teises projektis, mida saab vaadata siit: http://www.6kanget.muscle-fitness… ning enne projektiga alustamist tehti käikidele osalejatele täis vereproov, uriiniproov, koormustest ning korralik arstiga intervjuu, peale mida saime soovitused, mida peaks jälgima treenides. teiseks küsimuseks on minu poolt: kas treenerina te jälgite ka personaalselt kaalust alla saate võistkonna inimest. nimelt sellise suure kehakaaluga inimesele mina küll ei julgeks soovitada koheselt steppaeroobika pingil ülesasteid ja hoiaksin ta käimislindilt eemal. prooviksin leida aeroobsed harjutused, mis ei koormaks põlveliigest niivõrd palu: näiteks treenimine elliptilisel masinal ning samuti sõudeergomeetril, kus ei toimu jala ülestõusu maast. lisaks kolmas küsimus — toitumine — kas tõesti on nii 180 kg mehe kui 85 kg naise baasainevahetuse vajadused sarnased, et on võimalik neile peaaegu sama dieeti soovitada?

Tere, Rain. Vaatasin sinu projekti ja soovin sulle palju edu. Usun, et saavutad oma eesmärgi. Meie osalejatele on tehtud nii tervisetestid kui ka koormustestid. Arstide poolt näidati rohelist tuld. Me küll treenisime võistkonnana, kuid pöörasin tähelepanu ka igale neist eraldi.
Kuna meie eesmärk on võimalikult kiiresti alla võtta, — tõden, see pole alati väga tervislik — siis pidin võistlejate kehasid võimalikult palju shokeerima, et kaal langeks ja et võistkond ei jääks kaotaja rolli. Selleks ongi vaja teha pisut kõrgema pulsisagedusega ja intensiivsemaid harjutusi. Iga võistleja tegi neid harjutusi siiski ikka ja ainult oma võimete kohaselt. Selge on, et iga treening peab olema ka natuke raske.
Kui unustada ei saa, et telesaatest kaalukaotamine on midagi hoopis muud, kui päriselus: meil ei ole aega ja meil on konkurent!
Mis puudutab toitumist, siis BAV on meil kõigil erinev, kuid saate võtete ajal sõid kõik osalejad täpselt ühesugust toitu.

Tere! Kas jõusaali treeningud võib asendada Bodypumpiga? Mõlemad treenivad lihaseid. Kas tulemus on sama? Kumba teha enne, kas rasvapõletust või jõudu (järjekord treenides)? Kas jõusaalis treenides peaks tegelema kogu kehaga või enamiku tähelepanust pöörama probleemsetele piirkondadele?

Mis on sinu eesmärk - kas lihase kasvatamine või saada vormis keha? Esimeseks on sul vaja jõusaali, teiseks piisab vabalt ka bodypumpist. Jõusaaliga on võimalik rohkem saavutada, bodypumpil seab koreograafia piirid.
Mina soovitaksin teha pigem jõutreeningut, mis viib lihase toonusesse ja energia võetakse toidu arvelt. Seejärel soovitan teha minimaalselt pool tundi kardiotreeningut, siis tarbib keha energiat rasva arvelt.
Jõusaalis peaks treenima ikka kogu keha korraga ja ekstra võib teha harjutusi probleemsetele piirkondadele.

Tunnen, et on oht paksuks minna ja olen menüüst välja jätnud kõik need tooted mis ei ole kasulik aga ikkagi ma ei oska endale tervisliku toitu valmistada hetkel söön kõiki juurvilju toorelt ja joon palju vett. Spordiga varem ka eriti ei tegelenud millist spordiala üldse soovitate algajale kes pole varem aktiivselt trenni teinud. Proovisin kepikõndi jaksasin ära käia korraga 6 km, aga samas ei tea kas mu tehnika oli õige. Kuskil spordiklubis mul ei ole raha käia tahksin kodus trenni teha soovitage midagi?

Soovitan alustada ükskõik millise liikumisega ja distantsi asemele keskenduda ajale, näiteks 40-60 minutit. Kindlasti tasuks niimoodi kolm korda nädalas kasvõi jalutada. Sobivad ka näiteks rattasõit ja kepikõnd. Kodus treenimiseks leiab harjutusi näiteks terviseajakirjadest. Neis on ka pildid juures, nii väldite harjutuse valesti tegemist.
Toitumisest: juurvilju soovitan aurutada või keeta. Juurde süüa kana ja kala. Lisaks pudrud, veidi puuvilja, täisteratooted, keefir, piim-kohupiim.

Tere! Käin tantsu trennis ja sellega seoses on mul üks küsimus ja küsimus on aga selline: kui sa käid tantsutrennis siis kas see aitab sama palju kaasa kui hantlitega harjutuse tegemine või siis kokku võttes nagu need kaalust alla võistlejate treening?

Tantsutrenn on aeroobne treening, see aitab kaloreid kulutada, kuid mitte lihaseid treenida. Lihasteks on vaja teha jõutrenni ehk siis hantleid jmt.

Olen 38-aastane naine, kaalun 73 kg. Mul on kolm last, noorim 6aastane. Enne viimase lapse sündi kaalusin 56,7 kilogrammi. Kui jäin viimase lapse ootele, lõpetasin päevapealt suitsetamise. Pärast sünnitust ei taastunud mu endine kaal. Kaalusin 67 kg. Aastaga olen juurde võtnud 6 kilo. Püüan ergomeetril trenni teha ja toituda tervislikumalt. Kuid rasv koguneb ja kaal tõuseb ikkagi. Mida ette võtta?
Süüa on vaja vähem, kui keha suudab ära kulutada. Siis hakkab kaal langema. Soovitan kodus ergomeetril trenni teha vähemalt 2-3 korda nädalas, 30-40 minutit korraga. Lisaks käige õues jalutamas, sörkimas, kepikõndi tegemas. Alati võib eraldi ka treeneriga silmast silma konsulteerida.