Ühel päeval tegin sõbrannadele üllatuse ja käisime Tallinna linnas turistideks. Saab ju päris tihti meie vabariigi pealinnas käidud, aga alati mingeid „asju” ajamas. Või siis ehk ainult jõulude ajal oleme vahest perega jalutanud vanalinnas ja külastanud Raekoja platsi. Seekord siis sõitsime City Tour bussidega läbi kõik kolm liini, mis Tallinna linnas tehakse. Väga äge oli! Esimese ja teise reisi vahepeal tegime lõuna ning teise ja kolmanda reisi vahel sõime desserti. Teise reisiga läksime Tallinna Botaanikaaeda, kus saime poolteist tundi nautida looduse ilu. Ainuüksi iiriste juures veetsime pea poole oma aia külastusajast. Kokkuvõttes oli väga tore päev —  tutvusime Tallinnaga ja saime teada palju huvitavaid fakte, sai jalutatud värskes õhus ja sai lihtsalt „sõbrannatada”.

Reedel käisin sõbra sünnipäeval. Sõin korralikult,  ei puginud ennast kurguni, vaid nii palj,  kui vaja oli, et kõht tühi ei tunduks ja joogiks jõin kraanivett. Aga järgmisel päeval tuli sõbranna külla ja jõime vahuveini. Väga hea oli! Kuna kuu aega pole üldse alkoholi tarbinud ning toitumine on ka tagasihoidlikum kui varem,  siis polnudki rõõmsa tuju loomiseks palju vaja.

Jaanipäev meie külas toimub alati varem, kui teistel,  nii ka seekord. Kuna olin jaanipäeva korraldamise organiseerimise komitees, siis päev läbi olin nagu orav rattas. Hommik algas koristamisega, sest külalisi-öömajalisi oli oodata. Lõunal vaja perele süüa teha, koduaed  ja aiamaa üle vaadata, väikese poja järele joosta ja küla platsile kaasa võtmiseks midagi küpsetada.  Meil on selline traditsioon, et kõik pidulised toovad head ja paremat ühislauale. Ning laud on meil uhke! Seal on kõike-salateid, erinevate katetega võileibu, soolaseid ja magusaid küpsetisi, konserveeritud-marineeritud-ilusasti serveeritud köögivilju, kooke, torte ja grillimiseks ohtralt liha ja vorstikesi.  Ja, et veel toredam oleks, kestab meie küla jaanipäev 2 päeva. Peole järgneval päeval kell 12 tuleb külarahvas taas kokku, et koos hommikohvi juua ja sinna kõrvale liha ja kooki vitsutada.

Neljapäeval on plaanis järgmise sõbra sünnipäevale minna( suvel on nii palju sünnipäevi, või on sõpru palju) ja reedel naaberküla jaanituld külastada. Endale tundub mulle, et saan väga ilusasti oma isude taltsutamisega  hakkama. Laualt valin ikka sööke, mis tunduvad vähem kaloririkkamad ning tervislikumad. Ja kuna ka see aasta registreerisin end selgeks grupijuhuks, mis tähendab, et minu peale võivad kõik loota ja abi paluda, kui neil oli väga vaja liikuda punktist A punkti B, siis alkoholi jaanipidustuste raames ei tarbi.