„Peaaegu nädal aega pole rattaga sõitmas käinud. Aga pärast esimest paari meetrit tundsin end üllatavalt hästi ning ühendasin enda tavalised kaks väiksemat ringi üheks suuremaks ringiks. Hästi mõnus oli sõita! Ja nüüd sõidangi pikemaid distantse ja naudin suurepäraseid sooje ja päikeselisi ilmu.

Ostsin poest rukkimakaronid ja kavatsesin sellest ühe hea kana-pastaroa teha. Kui kodus näitasin, millised need makaronid välja näevad, siis lastel vajus küll nägu ära ja arvasid, et ehk ei tee siis täna nende ühte lemmikrooga. Ikkagi tegin! Veel lisasin kanale suvikõrvitsat, porgandit ja tomatit. Arvasin, et selleks korraks rohkem midagi ei lisa, muidu pean suure potitäie ise ära sööma või koertele jagama. Väiksem poiss sõi suure isuga (tal on alati hea isu), suuremale poisile pidin paar korda mainima, et need makaronid on tehtud seekord leiva-, mitte saiajahust. Kokkuvõttes kõik sõid ja natuke kiitsid ka. Nii et täisteratooteid hakkab meie pere nüüd tihedamini sööma.

Nädala sisse jäi ka üks sünnipäev ja üks koosviibimine. Lauad muidugi head-paremat täis ja grill kogu aeg susisemas. Selle kaalulangetamise projekti algul tegin nii, et läksin külla ikka võimalikult tühja kõhuga, et saan siis rohkem endale lubada. Nüüd aga teen vastupidi: söön kodus kõhu ilusasti täis ja siis lähen külla. Nii on minu jaoks kergem ahvatlustele vastu panna. See on sama, mis täis kõhuga poes käia — ei teki iga riiuli juures tahtmist sealt kindlasti pooled asjad korvi panna. Külas luban endale ühe tüki grillitud liha või kana, toorsalatit ja mõned kergemad snäkid. Ning alati võtan ikka tüki kooki ka. Eriti veel, kui see perenaise enda tehtud!

Kaja antud soovitust magusasöömist vähendada, on minu jaoks ikka väga raske järgida. Ma ei tea mis see on, aga mu organism lausa ”karjub” magusa järele. Peale iga söögikorda on alati selline tunne, et nüüd tahaks midagi magusat. Ja kui kodus ikka midagi on, siis ma ka söön. Muidugi kogused on väiksemad kui varem. Aga poes käies panen ikka korvi midagi magusat- kommi, šokolaadi või küpsist ja vahest kõik kolm. Nii palju olen oma magusasöömises suutnud muuta, et piimašokolaadi vahetasin tumeda mõrušokolaadi vastu ja küpsiseid peaaegu ei puutugi. Kui varemalt sõin 100-grammise piimašokolaadi tahvli nii 15 minutiga ära, siis tumeda šokolaadi tahvlist jagub kaheks-kolmeks päevaks.

Tunne on endal küll selline nagu oleks juba ei tea kui palju kilosid-sentimeetreid kaotanud, aga kui riideid proovin, siis eriti suurt vahet pole, kui siis natukene. Aga seegi hästi.

Sõbrad-tuttavad on rohkem minu tegemistele kaasa elama hakanud ning ikka alati küsitakse, et kuidas mul läheb, mida ma söön ja palju ma trenni teen. Rattaga sõitma minnes on vaat et iga kord kedagi kaasa kutsuda. On suurenenud huvi Kaaluabi.ee vastu ja vist on ka üks kasutaja lisandunud.

Nüüd pea kuu aega olen tubli olnud ja tunnen end hästi. Ja praegused päikeselised ilmad annavad mulle iga päevaga rohkem energiat. Armastan suve ja mida soojem, seda parem!"