Siinkohal peatume tähtsatel nüanssidel, mis tagavad sulle maksimaalsed tulemused.

Leia stabiilne harjutuskordade sagedus

Treeningute juures on oluline järjepidevus. Sa ei pea treenima igapäev, isegi mitte ülepäeviti! Hea tulemuse saavutamiseks piisab kolmest harjutuskorrast nädalas. Pea meeles, et tähtis on treeningu kvaliteet, mitte kvantiteet. Pööra tähelepanu sellele, et harjutaksid regulaarselt.

Kui palju ja millise pulsiga?

Kui sinu eesmärgiks on kehakaalu langetamine, stressi vähendamine, tundes suusatamisest mõnu, on piisav, kui harjutad 3-4 tundi nädalas. Treeningud tuleks läbi viia põhivastupidavuse tsoonis (60-75% maksimaalsest pulsisagedusest). Kui oled läbinud koormustesti, siis tead oma lävesid, kui mitte, kasuta selleks lihtsat internetis leiduvat kalkulaatorit.

Esita endale väljakutseid

Mida teha, kui ei jagu piisavalt motivatsiooni regulaarseteks treeninguteks? Pane paika eesmärk. See ei pea olema ilmtingimata midagi suurt. Heaks eesmärgiks võiks olla näiteks poolmaratoni läbimine, kas või Avatud Rada sõites. Kui oled järjepidevalt harjutanud 3-4 tundi nädalas vähemalt kuu aega, oled võimeline poolmaratoni läbima.

Soovid uuel aastal olla tervem ja parem välja näha? Tee investeering tervise heaks. Kui alustad talvel regulaarselt sportimist, oled suvel rannavormis juba siis, kui teised sellele alles mõtlema hakkavad.

Tahad kindel olla, et harjutad õige pulsi ja treeningsagedusega ning leiad aega ka puhkuseks? Tutvu endise suusataja ja praeguse treeneri Vahur Teppani poolt koostatud 8 nädalase Suusatades vormi treeningkavaga.

Loe lisaks: www.e-treening.ee