1. Tee pakutavast parimad valikud

Ma juba kujutan seda “kõik hinnas” puhkusereisi ette. Lauad on heast ja paremast lookas.

Kas teadsid, et toidu väljapanekul mängivad hotellid psühholoogiale?

Sageli on pandud odav kraam (mis on sageli ka kordades ebatervislikum) buffet-laual ettepoole. Olgu selleks siis hästi lõhnavad saiakesed või mõnusalt praetud juurviljariis. Kvaliteetne liha- ja kalakraam on üldjuhul tagapool.

Ikka selleks, et sa sööksid endal kõigepealt kiiresti kõhu punni ning kallimat toitu nii palju ei mahuks.

Seepärast alusta ikka ja alati nendest kvaliteetsematest toiduainetest. Hiljem ei tekita saiakesed sinus mingeid emotsioone.

2. Õige toiduvalimise järjekord

Kui sul tekib ootamatult vajadus süüa kodust eemal, toimi järgmiselt:

  • Alustuseks tõsta taldrikule kas liha, kala, muna, kodujuustu vms. Ühesõnaga midagi valgurikast. Kogus sõltub küll sinu kehakaalust, ent võid arvestada peopesasuuruse tükiga.
  • Valguportsu kõrvale tõsta ohtralt vokitud köögivilju või värsket salatit. Neid võid süüa nii palju, kui sisse mahub.
  • Kui liha või kala on äärmiselt rasvavaesed, nirista peale tilk külmpressitud oliiviõli. Pea meeles, rasvad hoiavad sinu kõhu täis.
  • Kõige lõpus tõsta taldrikule peotäis süsivesikurikkaid toiduaineid. Keedetud riis, tatar, kinoa jms on mõõdukalt tarbides äärmiselt tervislikud toiduained ning pole põhjust neid täielikult vältida. Siiski saad süsivesikuid kodust eemal olles igalt poolt. Seepärast pööra tähelepanu eelkõige rasvadele ja valkudele.

Eks väljas “tunde järgi” süües ongi just probleemiks liigsed süsivesikud. Proovi nendega mitte liialdada. On ju süsivesikud peamised ülekaalu põhjustajad.

3. Reisil osta mitteriknevaid snäkke

Mida teha aga siis, kui oled kodulinnast kaugel ning tuttavaid kohvikuid-restorane käepärast pole? Ning kui tegemist pole pelgalt hotellipuhkusega, vaid liigud ka ringi.

Sellisel juhul haara ettejuhtuvast poest kaasa kuhjaga mitteriknevaid toiduained.

Pakin tavaliselt endal auto nendest korralikult täis. Siis ei ole vahet, kas oled linnakärast eemal matkamas või kohtumisel, toidukorra ajal on söök kohe kiiresti võtta.

Annan sulle mõned snäkiideed, mida saad alati liikvel olles nosida. Loomulikult toidukorra ajal.

Valik “TO GO” snäkke otse poest (kliki peale, et näha koostist):

Ehk meeldib sulle ka see SOS-snäkk, mille leiad siit.

4. Ideaalne hommikusöök hotellis

Olen enda jaoks leidnud hotellides ööbides optimaalse hommikusöögi, mis on üldjuhul alati kättesaadav ning äärmiselt kõhtutäitev.

Pean hommikusööki päeva kõige tähtsamaks toidukorraks. See määrab ära selle, kuidas sa ennast päeva jooksul tunned — kas pidevalt näljasena või täiesti isudevabalt.

Ideealne hotelli hommikusöök:

  • Mune (kas keedetult või praetult)
  • Sinki või suitsulõhet
  • Juustu
  • Ohtralt värskeid köögivilju (kurk, tomat, paprika jne)
  • Puuvilja
  • Soovi korral kohvi ilma suhkruta

Nagu näed, siis kodust eemal toitumine ei ole üldsegi nii keeruline ning targalt valides ei avalda see sinu kehakaalule laastavat mõju.

Allikas: Fitlap