Uuringud näitavad, et neerupealsete näärmete toodetav hormoon dehüdroepiandrosteroon (DHEA) aitab neid sümptomeid leevendada, kui seda igapäevaselt manustada.

Dr. Irwin Goldstein Bostoni ülikoolist uuris hiljuti 32 ADS-i all kannatavat naist vanuses 28-53. Iga naine võttis kuue kuu jooksul 50 mg DHEAd, kusjuures neist 80 % tõusis testosteroonitase normaalsesse vahemikku. Uuringualused märkisid ühtlasi, et muutusid spontaansemaks, neil kulus erutumiseks vähem aega, tagasi tulid seksuaalfantaasiad. Ravi kõrvalmõjud olid tagasihoidlikud, piirdudes kahel juhul kergekujulise aknega ning kahel juhul rindade valulikkusega.

"DHEA ravi suudab tõsta ADS-ist põhjustatud FDS-i (naiste seksuaalne düsfunktsioneerimine) korral androgeensete streroidide taset, parandada seksuaalset funktsioneerimist ja leevendada seksuaalset ängistust oluliste kõrvalmõjudeta," ütles dr. Goldstein.

See on hea uudis umbes 43 % Ameerika naistest, kes kannatavad seksuaalse düsfunktsioneerimise all. Samas peaksid naise olema siiski ettevaatlikud. Kuigi DHEA ostmiseks ei ole vaja retsepti, ei soovita enamus arste seda põhjaliku uuringuta tarvitada.

Varem on leitud, et dehüdroepiandrosteroonil on oluline roll autoimmuunse haiguse söötraigi ravis (vähemalt naiste juures) ja see aidata vältida osteoporoosi. Edasi loe SIIT.