Stilettod

Ilmselt ei üllata kedagi, et kõige ilusamad kingad ehk kõrgete kontsadega stilettod on kõige ohtlikumad. Liialt kõrge kontsa kandmine kallutab naise vaagna ette, seega vajub kõhuõõne sisu ette ja tekitab meile punnis kõhu, mida mitmed naised peavad ekslikult paariks ülekiloks.

Loe pikemalt:

Kõrged platvormkingad

Viimasel paaril suvel on olnud eriti popid väga kõrge tallaga ja kontsaga kingad, mis näevad väga efektsed välja, kuid nendega ringi käies kaldub su keha ettepoole ning jalgadele langeb väga suur surve. Suurimad ohud: pahkluu- ja hüppeliigesevigastused. Varbad jäävadki krõnksu ning nihkuvad üksteise peale, suure varba juurde võib kasvada kole ja valutav luupaksend. Rääkimata sellest, millist valu tekitab pidev surve pöidadele.
Bastioni aia avamine

Kõrge kontsaga ja madala säärega saapad

Väga kõrge kontsaga saapad põhjustavad samu probleeme kui stilettod. Eelis on see, et saapa materjal katab tavaliselt pahkluud, pakkudes neile kaitset ja hoiab jalgu õiges asendis. Jalale parim ja tervislikum kontsa kõrgus on 5 cm või alla selle.

Tikk-kontsa ja kõrge säärega saapad

Selliste saabastega on kogu keharaskus pöidadele, tekivad tasakaaluhäired ja seljavalud. Kuna jalg on suures osas saapaga kaetud, tunnetad sa seda paremini ning oskad äkilistest ja ohtlikest liigutustest tõenäolisemalt hoiduda.

Baleriinad

Mida madalam king, seda parem? Ei ole. Ka liiga õhukese täistallaga kingad ei ole pikemaajaliseks käimiseks sobivad, sest sa tunned iga väiksematki kivi ja põrutust. Baleriinades jalad ei saa piisavalt tuge, miski ei summuta põrutusi ega paku kaitset. Kannad hakkavad tuld lööma ja sa võid millelegi teravale peale astudes endale tõsiselt viga teha.

Converse`i stiilis ketsid

Sellistel papudel on piisavalt paks tald, mis kaitseb põrutuste eest ning sealt ei tungi klaasikillud, naelad vms teravad esemed nii kergesti läbi. Ketsid on väga painduvad, mistõttu on sul varvastel piisavalt ruumi ja nad ei ole ebamugavalt kokku surutud ega hõõru.

Jooksutossud

Jooksutossud on korralikult polsterdatud ja see ei ole väga hea, sest sa ei tunne üldse põrutusi või teekonarusi, mis tähendab, et sa ei tunneta päris hästi oma jalgu. Jooksutossud on head sportimiseks, kuid mitte igapäevaseks kandmiseks.

Varbavaheplätud

Plätud on liiga õhukesed, madalad ja avatud. Jalg ei saa neilt mingit tuge ega kaitset. Varbad on pidevalt pinges, sest sa pead nendega jalatsit kinni hoidma. Tavaliselt piilub suur varvas üle plätuääre, mis tähendab, et just sellel on kõige suurem vigastuste ja murdude oht.

Kummikud

Kummikute sees ei saa jalad hingata ning hakkavad hauduma, sest materjal on tavaliselt väga ebamugav. Tulemuseks seenhaigused. Tõenäoliselt hakkavad kummikud ka hõõruma, tekitades vastikuid ville.

Vaata Huffington Posti graafikut mugavate ja ebamugavate jalatsite kohta!