Näonahk on talvel kuivem mitte ainult külma õhu tõttu, vaid ka sellepärast, et enamikes korterites ja kontorites on keskküte, mis muudab ka toas oleva õhu väga kuivaks. Kui sa vaevled mõne ekseemi käes, muutub ka see talvel keskküte pärast hullemaks.

Kui sul on võimalik reguleerida oma kodusolevaid radiaatoreid, siis hea temperatuur milleni reguleerida, oleks keskmiselt 18 kraadi. Jah, see võib tunduda väga külm, kuid alati on võimalus ennast soojemalt riidesse panna ja tagada, et näonahk ei läheks väga jubedaks.

Kui sa ei saa oma radiaatoreid reguleerida, siis tasuks mõelda õhuniisutaja peale, sest see aitab toas hoida normaalset niiskusetaset.

Kuid näonaha korras hoidmise jaoks saab veel mitmeid olulisi asju ära teha. Näiteks peaks terve talv kasutama keskmisest rasvasemat näonaha kreemi. Ära unusta kreemitada ka oma käsi ja kasutada huulepalsamit, sest nendes kohtades võivad kiiresti tekkida lõhed, mis on samuti tingitud külmast õhust.

Ehkki kuuma duši all vedelemine tundub talvisel ajal maailma parima tegevusena, peaks seda iga hinna eest enamasti vältima, sest ka see kuivatab nahka ja nahalt kaovad naturaalsed õlid, mis muidu nahka niisutavad. Kui sa vahel siiski tahad kuumas vannis mõnuleda, siis peale seda peaks kasutama rasvast kreemi, mida määrida tervele kehale.

Kui sa oled harjunud kasutama nahahooldustooteid, mis sisaldavad alkoholi, siis talvel peaks neist loobuma, sest ka need kuivatavad nahka.

Allikas: The Guardian