Seni kasutatavatest laminaatidest erinevalt võimaldavad lumineerid saavutada aastakümneid kestva sirge ja esteetilise hambarea patsiendi hambaid lihvimata ja kahjustamata.

Kui laminaatide paigaldamisel tuleb hambaid põhjalikult lihvida ning alles jääb vaid väike osa hambast, siis lumineerid võimaldavad patsiendi hambad puutumata jätta. Nii on lumineeride paigaldamine ohutu protseduur ning mis paljude jaoks samuti tähtis — ka valutu. Ning kui laminaatide paigaldamine on tagasipöördumatu otsus kogu eluks, siis lumineere on soovi korral võimalik ka eemaldada.

Lumineerid on üliõhukesed spetsiaalsest patenteeritud Cerinate portselanist valmistatud hambakatted, mis kinnitatakse patsiendi hammaste peale. Lumineerid sobivad patsientidele, kes soovivad korrigeerida viltuseid hambaid, kelle hammaste vahel on suured vahed, hammas on vale kujuga või hambal on kild küljest ära, samuti tulevad lumineerid appi hammaste parema värvuse saavutamisel. Lihtsamatel juhtudel aitavad lumineerid ka breketite asemel hambumust korrigeerida.

Lumineeride paigaldamiseks kulub kokku vaid kaks hambaarstivisiiti. Esimesel visiidil võetakse patsiendi hammastest täpne jäljend ning patsient saab koos hambaarstiga spetsiaalse arvutiprogrammi abil valida ise oma hammaste tulevase kuju ja pikkuse. Teisel visiidil toimub lumineeride paigaldamine. Lumineerid tellitakse USA-st spetsiaalselt patsiendile ning nende valmistamisele kulub 3-4 nädalat.

Allikas: Kliinik 32