1. Imelik kühm

Kes ei läheks paanikasse pärast SEALT mingi veidra kühmu leidmist? See võib olla põhjustatud suurest hulgast asjadest, kuid tavaliselt liigseks muretsemiseks siiski põhjust ei leidu. Enamasti on tegemist sissekasvanud karvast tekitatud — sel puhul aitab sooja veega pesemine ja koha puhastamine. Igal juhul tasub arstile pööruda. Ja ära häbene!

2. Naljakas lõhn

Millal muutub lõhn naljakas? Usu, küll sa aru saad. Probleem võib olla nii bakteriaalses vaginoosis kui näiteks ka mõne tõsisema haigusega seotud. Kindlasti ei tohiks sellist asja kuidagi ainult enda teada jätta või ainult iseseisvalt koduste vahenditega ravima hakata. Mine kiiremas korras arsti juurde!

3. Veri? Ja sul pole see kuu päevad veel alanudki

Kui selline asi juhtub korra elu jooksul ja verejooks teab mis suur ei ole, siis ei ole vast midagi hullu. See võib olla antibeebipillide kõrvalnähuks. Või siis rajust seksist tingitud. Kui aga asi korduma hakkab, siis peaksid igaks juhuks ka muretsema. Põhjuseks võivad olla nii mingi põletik, kasvaja kui ka näiteks rasedus. Arstile, arstile!

4. Sügelus ja veider voolus

Sipelgad püksis? Siis loe:

5. Tuimus

Nabaalune tuimus võib küll ära ehmatada, kuid siiski suuremaks hädakisaks põhjust ei ole. Selline olukord tekib siis, kui sa rattatrennis käid ja korralikesse pehmendusega pükstesse ei investeeri. Ära muretse, läheb üle!

6. Valus pissida või vahekorras olla

Vaginaalne valu võib olla hirmutav märguanne — suguhaigus! Siiski, kui see valu on sul kohe päras vahekorras olemist, siis on ka suur tõenäosus, et õrn koht on lihtsalt ära hõõrutud. Kui valu ei möödu, siis pead kindlasti arstile minema.

7. Kuivus

Kui arvad, et kõrbes pole ka nii kuiv kui sinul seal allpool, siis on abi libestist. Ja ära muretse, see ei ole ainult “vanaks jäänud naiste” haigus. Kuivus võib ka nooremaid kaunitare kimbutada. Kui libesti ei aita, siis pea spetsialistiga nõu.

8. Sügav valu

Kui sa tunned selles piirkonnas sügavat valu (ja seda eriti just seksi ajal), siis on põhjust mures olla. Selline asi võib anda märku endometrioosist või munasarjakasvajast. Ruttu-ruttu arstikabineti ukse taha järjekorda!

Allikas: Women’s Health