Mitmekesine toitumine
Minu meelest algab kõik ikkagi toitumisest, sest toit on meie organismi kütus. Kui see kütus on hea kvaliteediga, püsib ka organism enamasti „töökorras” ehk terve.

Piisav joomine
Ei, ma ei mõtle alkoholi, vaid hoopis vett. Ma ei usu oma kõrvu, kui keegi räägib, et ta ei joo päevas isegi mitte ühte klaasi vett. Muidugi saab ka toidust palju vedelikku kätte, kuid puhast vett see asendada ei suuda.

Igapäevane liikumine
Siinkohal ei ole oluline, et inimene higistaks iga päev mitu tundi treeningsaalis. Palju tähtsam on kõndimine punktist A punkti B. Kahjuks näen liiga palju inimesi, kelle ainsaks liikumiseks on viis meetrit kodust autosse ja autost tagasi koju. Kas selle jaoks ongi meil jalad all?

Piisav uni
Vähemalt 7-8 tundi und on minu jaoks väga tähtis ning ma üritan alati enne südaööd magama minna. Muidugi on see minu puhul lihtne, sest käin veel ülikoolis ja mul ei ole lapsi, aga usun siiski, et enamik inimesi tegelikult SAAKS rohkem magada, kui nad oma päevaplaani paremini organiseeriks.

Värske õhk

Kui ma tulin Saksamaale, siis ma ei olnud harjunud sellega, et inimesed nii tihti oma korterit õhutavad. Nüüd olen aru saanud, et see on hea enesetunde jaoks rohkem kui vajalik. Tehke aknad lahti ja hingake värsket õhku — hapnik teeb imesid!

Muud faktorid:

  • Stressivaene töö
  • Piisav puhkus
  • „Ei” mõnuainetele
  • Korras suhted
  • Positiivne ellusuhtumine
Arvan, et tervislik eluviis on nagu teekond, mida käies saaks alati veelgi paremini ja täiuslikumalt elada. Samas on minu meelest oluline mõnikord ka vabalt võtta ja just seda teha, mis parasjagu kõige meeldivam tundub. Nautige elu, aga mõelge ka oma tervise peale!


Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.