Magamistuba ja voodi olgu mugavad.

Kasutage magamistuba ainult magamiseks ja seksiks. See ruum peaks olema vaikne, pime, jahe ja hästi õhutatud. Samas ei tohi magamistuba liiga jahe olla, sest kui te ei kogu öö krõnksus hoidma, et sooja saada, siis on teil selg pinges ja kosutavast unest pole juttugi. Ka peaks teil voodis ikka ruumi olema, ühes asendis lamamine teeb hommikuks kangeks.

Minge voodisse ainult siis, kui olete unine.

Lõõgastuge, rahunege.

Kui te ei suuda enne magamaminekut probleeme peast saada, siis pange need kirja. Pange näiteks lehekülje vasakule poolele kirja kõik asjad, mis teid vaevavad; paremale poolele kõik see, mis te nende probleemide lahendamiseks ette kavatsete võtta.

Alkoholi, tubakas ja kofeiin on une vaenlased.

Saage jagu öisest higistamisest.

Kui te lähenete menopausile, siis võivad öine higistamine ja kuumahood öist und segada. Stabiliseerige oma kehakeemia fütoöstrogeene sisaldavate toiduainete, näiteks sojatoodete ja linaseemnetega. Ka tasub teil oma seisundit arstiga arutada.

Loobuge suhkrust.

Toidu kõrge suhkru- ja rasvasisaldus võib muuta teid uniseks, aga kui teie vere suhkrutase mõne tunni pärast langeb, ärkate te näljasena ega saa enam magama jääda.

Näljaselt voodisseheitmine ei ole samuti mingi lahendus. Kui te ei ole piisavalt söönud, on teie aju valvel, kuni te seda toidate. Head uneeelsed toidud on näiteks väike kausitäis täisterahelbeid väherasvase piimaga, poolik võileib kalkunisingiga või banaan ja klaas kooritud piima. Kõigis nimetatutes on proteiinid ühendatud süsivesikutega, et mis aitavad vere suhkrutasemel öö jooksul stabiilsena püsida.

Liikuge.

Võtke õhtupoole ette jalutuskäik või sõitke jalgrattaga. Ujuge 30-40 minutit neli korda nädalas. Trenn aitab teil kiiremini uinuda ja kauem magada. See omakorda suurendab heaolukemikaalide endorfiinide kogust teie kehas ning te suudate taluda paremini stressi, mis muidu võib takistada teil end öösel korralikult välja magamast.

Pingutavaid harjutusi võiks vältida kolm tundi enne magamaminekut, vastasel juhul olete te magamiseks liiga erk.

Magage külili.

Kui te magate kõhuli, võib see põhjustada selja- ja kaelavalu, mis omakorda segab und Külili magamine võimaldab ka kergemalt hingata ning piirab norskamist, mis võib teid öösel üles äratada. Kaela- ja õlavalude vältimiseks magage madala padjaga.

Ärge magamajäämisega üle pingutage.

Kui te ei ole pool tundi pärast voodisse heitmist magama jäänud, siis tõuske üles ja võtke ette midagi rahustavat, näiteks lugege, kuni te jääte uniseks. Püüdke püsida ärkvel, kuni teie silmad hakkavad iseenesest kinni vajuma. Ärge vaadake kella — mida rohkem te magamajäämisele keskendute, seda väiksema tõenäosusega teil uni tuleb.