Kaks korda päevas end küürida kasulik ei ole, nii et tuleks valida, kas käia duši all hommikul või õhtul. Eksperdid on ühel meelel, et õige aeg enda korralikuks pesemiseks on õhtul enne magamaminekut. Miks?

Päeva jooksul kogume me oma nahale ja juustesse tohutult kahjulikke kemikaale, sest nii tänaval kui kontoris on saastatud õhk, milles leiduvate kahjulike ainete hulka on isegi raske ette kujutada. Kontorit on lisaks ka puhastatud selliste kemikaalidega, milles võib olla palju allergeene. Õueõhus on lendlemas allergeene täis õietolm. Kinnistes ruumides askeldavad ringi tolmulestad. Kas tahad tõesti kõik need oma kehale päeva jooksul tekkinud “külalised” endaga õhtul voodisse viia?

Õhtul ilma pesemata linade vahele ronimine ei kahjusta ainult sinu enda, vaid ka su partneri tervist. Isegi kui sa ei ole päeva jooksul kodust väljas käinud, siis tuleta meelde, mida sa päeva jooksul enda peale pannud oled, alates parfüümist kuni juukselakini — ka need ei kao päeva jooksul kuhugi, vaid ootavad hoopis ööd, et su tervisele kahju tegema hakata. Nad poevad sügavamale naha sisse ja tekitavad aknet ja allergiaid.

Seega on kõige õigem pesta end korralikult õhtul enne magamaminekut. Lisaks sellele, et see eemaldab päeva jooksul kogunenud mustuse, on õhtune soe dušš ka lõõgastav ja lõdvestab lihaseid, nii et uni tuleb hea. Ja kui hommikul ikka duši alla kisub, siis jaheda veega karastamine ergutab alati, aga suure seebitamise võib rahulikult õhtusse jätta.

Allikas: She Knows