1. Naermine teeb naised nooremaks

Sa võid arvata, et naermine tekitab enneaegseid kortse — see pole üldse nii! Naermine hoopis tugevdab näolihaseid ja parandab näo verevarustust, nii et naermine hoiab nägu n-ö vormis ja mõjub noorendavalt.

2. Naermine ennetab depressiooni

Naermise ajal töötavad näolihased saadavad ajusse impulsse, mis tugevdavad närvisüsteemi. Sellepärast ongi nii, et kui tunned end halvasti, siis vaata või kuula midagi, mis sind naerma ajab ja see mõjub su meeleolule positiivselt, mis siis, et see on sunnitud. Vaid üks minut naeru annab sama mõju, mis 45 minutit sügavat lõõgastumist.

3. Naermine tugevdab immuunsüsteemi

Tänapäeva teadlased väidavad, et naermine ergutab immuunsüsteemi tööd viirustega võitlemisel — eriti talvel on seega kasulik naerda palju jaksad!

4. Naermine vähendab valu

Ega naeruteraapiat pole naljapärast (!) välja mõeldud! Nimelt naermine vallandab endorfiine, millel on valu leevendav toime.

5. Naermine muudab figuuri kaunimaks

Kas sa kujutad ette, et kui inimene südamest naerab, töötavad ta kehas lausa 80 erinevat lihasgruppi? Eriti hea on naermine kõhu-, selja- ja jalalihastele.

6. Naermine parandab suhteid ja lahendab konflikte

Oled kindlasti kogenud, kuidas naeruga saab mõnest ebameeldivast olukorrast valutult välja tulla? Ka psühholoogid räägivad, et naermine on hea asi, mida teha grupiteraapias. Proovi järele ka see, et kui sul on mingi rõhuva probleemi pärast paha tuju, siis mine peegli ette ja sunni end naeratama — see toimib!

7. Naermine pikendab eluiga

Rootsi uurijad võtsid kätte ja uurisid viimase 270 aasta näitlejate elutee pikkusi ja tuli välja, et komöödianäitlejad elavad keskmiselt kauem kui draamanäitlejad!

Allikas: Her Beauty