Puhkuse ajal unustatakse tervislik toitumine ja treening. Oluline on aga meeles pidada, et tervislik toitumine ja trenn ei peaks olema mitte ainult argipäevade kaaslane, vaid see on elustiil, mida on oluline säilitada kogu elu.

Puhkusega lisanduvaid kilosid on raske maha saada hilisemas argipäevas ning need võivad põhjustada terviseprobleeme, millest paranemine võtab juba kauem aega.

Soovitused tervislikuks puhkuseks:

• Peod ja alkohol kuuluvad paljude inimeste puhkuse juurde, kuid alkohol annab vaid tühje kaloreid, mitte kehale vajalikke toitaineid. Seepärast on soovitatav alkoholitarbimist vähendada. Sõpradele saab seltsi pakkuda ka sidrunivett nautides või alkoholi soodaveega lahjendades.

• Välja õhtusöögile minnes on soovitav enne kodus kõht veidi täis süüa näiteks salatist või puuviljast, nii on kergem ahvatlustele vastu panna ning mitte üle süüa.

• Lisaks külastustele ja pidudele võiksid igasse oma puhkusepäeva planeerida ka veidi liikumist. Olgu selleks siis jalutuskäigud mererannas, sörkjooksud metsarajal, rattamatkad või tantsimine hiliste hommikutundideni. See aitab kehal ainevahetust korras hoida ning rasvapõletusega jätkata.

• Restoranis süües proovi valida tervislikumaid roogi ning palu kastmed panna kõrvale, mitte kallata toidu peale.

• Pärast toitvat pearooga ei pea alati sööma kaloririkkaid magustoite nagu jäätis, kook või puding. Eelista selle asemel näiteks rohelist teed või sidrunivett ning näri pärast toidukorda ka suhkruvaba närimiskummi. Võtab ära magusaisu ning puhastab ka hambaid.

• Eelista väikseid tervislikke söögikordi, et suudaksid suurtele ebatervislikele toitudele ei öelda. Ära keela oma lemmiktoitu, kuid võta kõike mõistlikes kogustes.

Puhkuse peamine tähelepanu peaks olema puhkamisel, lemmiktegevustel ning sõprade ja sugulastega kohtumistel, mitte toidul.

Allikas: www.diethealthclub.com