Siin on viis igapäevast harjumust, mis tugevdavad su immuunsust:

Joo vett. Korralikult niisutatud organism hoiab immuunsüsteemi tugeva. Kõige parem on allikavesi, sest tema on elav. Täiskasvanu vajab vähemalt 4 liitrit vett päevas — kaks saab ta toidust ja ainevahetusest, ülejäänu tuleb veejoomisega juurde anda.

Tee tervisesporti. Korrapärane tervisesport tugevdab immuunsust ja keha kaitsvaid T-rakke. On kindlaks tehtud, et juba reibas kõnd pool tundi iga päev alandab külmetusse haigestumise ohtu poole võrra.

Pese käsi. Sage kätepesemine sooja vee ja seebiga 15-20 sekundi jooksul ning korralik loputamine vähendavad külmetumist, pisikute levimist ja nende saamist.

Maga piisavalt. Unepuudus võib immuunsusele põntsu panna. Mine voodisse enne kella 23, et toimetada kooskõlas keha valitsevate rütmidega ning maga vähemalt 7-8 tundi pimedas, jahedas, värske õhu rikkas toas.

Unusta suitsetamine. Uuringud näitavad, et suitsuvaba elu tugevdab üldist tervist ja immuunsust juba mõne nädala jooksul pärast viimase suitsu kimumist.

Rohkem infot oma immuunsuse tugevdamiseks, kasulikke nippe-nõuandeid ja looduslikke taimesoovitusi leiad ajakirja Üks oksoobri/novembri numbrist!