Kõige ohtlikum on just kõhuorganite vahel asuv rasv, sest see mõjub tervisele kõige halvemini. Kui sinu kõht on kõva, kuid ulatub välja, on see märk just organite vahel asuvast rasvast. Kui rasv asub otse naha all pole see sama ohtlik, sest see toodab aineid, mis on verele kasulikud.

Oma kõhu eest tasub hoolt kanda, sest:

1. Nii väldid tõsistesse haigustesse haigestumise riski: vähk, südame-veresoonkonna haigused ning diabeet on sageli seotud põletikega, mis kahjustavad keha kudesid. Hea seedimine aitab vältida nende põletike teket. Samuti aitab hea seedimine kaasa sellele, et toit ei oleks liiga kaua soolestikus, et ebatervislikud ained, mis toidus võivad leiduda, näiteks raskemetallid, ei liiguks edasi verre. Terve soolestik suudab tunda ära kahjulikud ained ning viia neid kehast kiiresti välja näiteks kõhulahtisuse abil. See vähendab ka mao-soolestiku kasvajate ohtu.

2. Paraneb immuunsüsteem:
80 protsenti meie immuunsüsteemist tuleb soolestikust ning seepärast on see keha olulisim kaitse kahjulike bakterite ja viiruste vastu. Hästi toimiv soolestik mõjutab näiteks seda, kas salmonellainfektsioon mõjub sulle raskelt või tunned end vaid veidi halvasti. Hea soolesüsteem sisaldab palju piimhappebaktereid, mis võivad haiguseid sisaldavad bakterid kahjutuks teha. Ja mitte ainult kõhuviirusi, vaid ka külmetusi ja teisi haiguseid.

3. Omastad rohkem tervislikust toidust: kui keha ei suuda toidust vajalikke vitamiine, mineraale ja antioksüdante omastada, ei aita ka ökoloogiliste köögi- ja puuviljade söömine. Seepärast pea meeles, mida paremini sinu soolestik töötab, sest paremini omastab keha kasulikke aineid. Hästi töötav soolestik aitab viia kasulikke aineid verre, kus nad saavad head teha. Selgelt on tõestatud, et kaltsium, magneesium ja fosfor on tugevalt sõltuvalt heast seedimisest, et neid saaks optimaalselt keha omastada.

4. Hoiad end lihtsamini saledana:
kui keha seedesüsteem töötab hästi, on lihtne tunda loomulikku nälga ning täiskõhu tunnet. See aitab sul süüa parajas koguses, mitte liiga palju ega ka liiga vähe. Kui kõht on kinni, segab see ka loomulikku isu, sest vana, soolestikus seisev toit ajab tasakaalu segamini.

Hea seedimine aitab vältida ka punnis kõhtu, mis paneb sind iseenesest saledam välja nägema. Soolestiku heaks tööks on vaja kiudaineid, kasulikke piimhappebaktereid. Kiudaineid täidavad ka hästi kõhtu, sisaldades samal ajal vähe kaloreid ning piimatooted sisaldavad külluslikult toitvaid valke.

5. Enesetunne on palju parem: punnis kõhu tunne on väga ebameeldiv. See mõjutab ka sinu meeleolu ning enesetunnet ja põhjustab kõhukinnisust, südamepahadust või kõhulahtisust. Punnis kõht tekib toidu liiga kaua soolestikus viibimisest, kus see paisub ja tekitab gaase. Kui seedimine saab korda paraneb ka enesetunne.

Allikas: iform.se