Oled sa kunagi mõelnud, mis mõne söögiisu taga peitub? Siin on sulle selgitus!

1. Šokolaad

Šokolaad või üldse magusad asjad on miski, millest rasedatel naistel küllalt ei saa. 2014. aastal avaldatud uuringu järgi unistavad naised šokolaadist just seetõttu, et see on n-ö “keelatud toit” ja seda rohkem nad seda tahavad.

Usutakse ka, et kui rasedal naisel on pidevalt magusaisu, ootab ta tüdrukut.

Hea nipp: kui unistad pidevalt šokolaadist, tilguta madala rasvasisaldusega šokolaadi värsketele puuviljadele.

2. Vürtsikad toidud

Rasedad naised kipuvad sageli unistama ka vürtsikatest toitudest nagu karri või punased piprad. Need ajavad keha higistama, mis tegelikult jahutab seda. Kui ootad last, siis tead, et täiesti võimatu on tunda, et sul pole pidevalt palav ja seda eriti soojade suveilmadega. Proovi edaspidi oma toitudele pisut vürtse lisada, mis aitavad kehal jahtuda.

3. Kurgid

Naistel, kes unistavad kurkidest, võib olla madal naatriumi tase, aga selle kohta pole tegelikult mingit tõestust. Mõnele lihtsalt meeldib midagi närida, mõni armastab äädikat ja mõni kurkide värskendavat maitset. Igal juhul pole sul mingit põhjust muretsemiseks, sest kurgid on madala kalorisisaldusega, neid on lihtne saada ja need ei maksa palju.

4. Kartulikrõpsud

Kartulikrõpsud, nagu kurgidki, on väga soolased, mistõttu võib taas olla probleem madalas naatriumi tasemes, aga tõenäoliselt unistad lihtsalt millestki soolasest ja krõmpsuvast ning muidugi on esimesed asjad, mis sellega seostuvad, kartulikrõpsud. Kui sa tõesti unistad millestki soolasest, jää ikka kurkide juurde.

5. Puuviljad

Rasedad naised ei unista ainult rämpstoidust (üllatus-üllatus!), neil tekib isu ka puuviljade järele. See võib viidata, et sul on madal veresuhkrutase.

6. Sidrunid

Pole midagi võõrast, kui märkad rasedat naist, kes ampsab sidrunist tüki või lisab seda oma vee sisse. Rasedad naised ihaldavad hapusid toite. Mis selle põhjus on? Su maitsemeeled muutuvad ja soovid neid šokeerida ülihapude või -vürtsikate toitudega.

7. Jäätis

Isu jäätise või muude piimatoodete järele on märk madalast kaltsiumi tasemest. Lisaks on jäätis ka magus, see jahutab su keha ning on meeldivalt kreemjas. Tervislikuma valiku tegemiseks eelista madala rasvasisaldusega külmutatud jogurtit ja lisa sellele värskeid puuvilju.

8. Oad ja muud rohelised

Mõned naised eelistavad raseduse ajal tervislikumalt toituda ja ihaldavad rohelisi salatilisi, kaunvilju või täisteraviljadest tooteid, mis varustavad keha kasulike toitainetega. Lisaks võib olla tegemist ka magneesiumipuudusega.

9. Punane liha

Punane liha sisaldab ohtralt valku ja rauda, millest mõni rase naine unistab. Kui ka sina oled üks neist, proovi eelistada vähem rasvaseid tükke.

10. Äädikas

Vahel, kui naised hakkavad sööma tohutus koguses hapukurke, tuleb hiljem välja, et nad ihaldavad hoopis äädikat. On isegi naisi, kes tunnistavad, et on otse pudelist äädikat joonud, sest täpselt nagu sidrunid, šokeerib ka see sinu maitsemeelt. Äädikas pidavat aitama ka iivelduse vastu. Soovitame sul proovida filtreerimata õunaäädikat, mida võid näiteks vee sisse lisada ja valmib värskendav kokteil. Ära ainult üle pinguta!

11. Piimatooted

Piim, jogurt ja juust — nämma! Paljud rasedad naised unistavad pärast esimesi raseduskuid just piimatoodetest ning nagu juba üleval mainitud, võib see olla märk kaltsiumipuudusest.

12. Hullumeelsed kombod

Oled sa kunagi kuulnud mõnest rasedast naisest, kes pistab hapukurgi otse pähklikreemi purki või lisab oma jäätisele oliive? Need on täiesti reaalsed näited ja keegi ei tea, miks mõned naised selliseid veidraid kombosid süüa soovivad, aga ära muretse, see on täiesti normaalne.

13. Mittesöödavad toidud

Kui sa ei suuda vastu panna kriidile, porile või mõnele muule asjale, mis pole tegelikult söödav, mine kohe arsti juurde. Selline konditsioon võib olla ohtlik ja seda eriti juhul, kui sa söödki neid asju. Võimalik, et su keha igatseb lihtsalt rohkem rauda, aga kui probleem ei ole selles, räägi spetsialistiga ja tehke koos selgeks, mida su keha sulle öelda üritab.

Allikas: Sheknows