Me teame, et õigete asjade söömine võib mõjuda hästi tervisele, energiavarusid laadida ja aidata väiksematesse pükstesse mahtuda. Aga üha enam jõuavad teadlased jälile ka sellele, kui kasulikud teatud toidud võivad olla su välimusele.

“Mõned toitained muudavad sind atraktiivsemaks kui teised ja see on tihti vaid päevade küsimus,” ütleb raamatu “Forever Young” autor, nahaarst Nicholas Perricone.

Läksime oma murenimekirjaga arstide juurde, et uurida, milline toit teatud häda vastu kõige paremini aitab.

1 Vistrikupuhang

Kõrvitsaseemned on just need, mida siis vajad, sest sisaldavad ohtralt tsinki, ütleb raamatu “Eat, Drink and Be Gorgeous” autor, toitumisteadlane Esther Blum. Uuringud näitavad, et aknega inimestel on sageli organismis just tsingipuudus.

2 Punetav nägu

Dr Perricone soovitab sel juhul tarbida iga päev vesikressi. See on täis antioksüdante, mis kahandavad punetust ja ahendavad poore, ning rauda, mis annab nahale sära. Lisaks on üks uuring avastanud, et vesikress võib suurendada antioksüdantide taset veres ning aitab vähendada DNA kahjustusi.

3 Silmad selgeks

Spinat sisaldab hulgaliselt luteiini, mis aina enam tõestab oma kasulikkust silmadele ning muudab need valgemaks ja säravamaks. Püüa seda tarbida üks-kaks kausikest päevas, mis on ühe suurema salatiportsu jagu. See tundub aga paljudele läbinärimatult suur hulk, seetõttu tuleb appi mahlapress — sellest kogusest saab ühe klaasitäie mahla.

4 Naeratus säravaks

Piisab vaid ühest õunast päevas, et hoida sind eemal hambavalgendusprotseduuridest. See krõmpsuv vahepala poleerib maha tee, kohvi ning punase veini plekid, nii et kollakama naeratuse hirmus sa neist hõrgutistest loobuma ei pea.

5 Kiharad kauniks

Rohelised oad sisaldavad ohtralt räni. Uuringud on näidanud, et nende inimeste juuksed, kes tarbisid ube, olid üheksakuulise kuuri järel märgatavalt tihedamad ja tugevamad. Nahaarst Jessica Wu soovitab külmutatud oad mikrolaineahjus üles sulatada ning kalorivaeseks pärastlõunaseks snäkiks tööle kaasa võtta.

Loe Cosmo septembrinumbrist:
• Intervjuu Kim Kardashianiga

• Milline naine kütkestab Justin Timberlake’i

• Mood, mis armastab su keha

• Uued meigi- ja soengutrendid

• Armasta end: 5 naist paljastavad oma keha

• Kuidas mitte abielluda vale mehega?

• Kas sõprus eksiga on võimalik?

• Staaride uus koorekiht

• Fitness-eri: trenni, tantsima, spaasse!

6 Nahaniisutus

Kuivade laikude vastu kehal võitlevad uuringute järgi kõige paremini linaseemned. Need sisaldavad oomega-3 rasvhappeid, mis aitavad nahka niisutada ning seda pehme ja siledana hoida. Sa võid linaseemneõli lisada salatitesse, panna lusikatäie pudru või jogurti sisse ja seda ka praadides-küpsetades kasutada.

7 Ilusam tulevik

Kui tahad ka vanemaks saades sama hea välja näha nagu Halle Berry, söö kiivisid. Need on head C-vitamiini allikad, mis ekspertide sõnul võivad vananemisprotsessi aeglustada, stimuleerides kollageeni tootmist. Ja mida rohkem on su organismis kollageeni, seda vastupidavam ja elastsem on su nahk. Ka 15 aasta pärast.

8 Küüned korda

Tugevate ja tervete küünte saamiseks soovitatakse mõned korrad nädalas muna süüa. See sisaldab palju biotiini, vees lahustuvat B-grupi vitamiini, mis on vajalik naha, juuste ja küünte normaalseks arenguks. Uuringute järgi on biotiin vastutav supertugevate küünte eest.

Septembri Cosmo