“On tunnustamist väärt, et Kalev kui Eesti toiduainetetööstuse kroonijuveel, on teinud olulise pöörde tervislikuma toodangu suunas, alustades kõigis oma toodetes uute hüdrogeenimata taimsete rasvade kasutamist,” sõnas Evelin Ilves, kes tegi ringkäigu Tallinna lähedal Rae vallas asuvas Kalevi šokolaadivabrikus ja kohtus ettevõtte juhtidega.

Kingituseks sai Evelin Ilves kaasa suure martsipanipildi, millel on kujutatud Ärma talu ja õue.

Foto: Toomas Tuul

Kalev Chocolate Factory tegevjuht Kaido Kaare ütles: „Meil on ääretult hea meel, et Evelin Ilves leidis võimaluse külastada Põhjamaade vanimat maiustustetootjat ja tutvuda siinse tootmise ning sisse viidud uuendustega. Loodan, et Kalevi võetud innovaatiline suund tervislikumate toorainete kasutuselevõtule leiab järgimist ka teiste toiduainetööstusettevõtete poolt.“

Evelin Ilves tõstatas kohtumisel olulise teemana toiduainete märgistuse.

“Nii tarbijate kui tootjate ühine huvi peab olema selge ja arusaadava toiduainete märgistuse süsteemi väljatöötamine. Kindlasti on tänuväärt Kalevi algatus panna oma tootepakenditele eraldi kleebised, mis selgitavad ja kinnitavad kasutatava tooraine kvaliteetsust,” ütles Evelin Ilves.

Kaido Kaare sõnul toetab Kalev igati Evelin Ilvese tõstatatud toiduainete märgistuse teemat. „See on oluline, et tarbija saaks pakendilt üheselt arusaadavat infot selle kohta, mida üks või teine toode sisaldab,“ lisas ta.