Kõigile kättesaadav supertoit: tatra fantastilised raviomadused, millest sa varem midagi ei teadnud

 (57)
Tatar
TatarFoto: Ester Vaitmaa

Tatar peaks kuuluma su menüüsse vähemalt kaks korda nädalas. Siin on selleks hulk häid põhjuseid:

  • Tatart kasutatakse laialdaselt rahvameditsiinis. Üha rohkem arste soovitab ravikuuri määramisel tatart tarvitada. Kõikides tervisliku toitumise programmides on tatra kasutamine lausa kohustuslik.

    Üsna rohkem teadlasi peavad tatart üheks tuleviku perspektiivsemaks
    ravivahendiks, mis vastab suurepäraselt Hippokratese põhiteesile: „Toit
    peab olema rohi, ravim”.
    Tiibeti meditsiinis kasutatakse tatart ravimina juba ammu.

  • Tatar toimib tervendavalt ja aitab hästi ravida kõhunäärme ja mao-ja soolestikuhaigusi, astmat, rasvumist, suhkruhaigust, ekseemi, skleroosi, aneemiat, reumat,
    artriiti, haavandeid, allergiat, prostatiiti, leukeemiat, depressiooni

    (sh parandada meeleolu). Oma toime tõttu on tatar eriti vajalik suurtes
    tööstusrajoonides ja linnades halbades keskkonnatingimustes elavatele
    inimestele.

Tänu oma rikkalikule koostisele on tatral väga palju suurepäraseid farmakoloogilisi ja ravivaid omadusi:

  • mõjub ergutavalt, suurendab lihasjõudu, vastupidavust;
  • toniseerib, tugevdab ja puhastab veresooni, eriti kapillaaride võrku sidekudedes, parandab vere tsirkulatsiooni kapillaarides ja sellega ainevahetust, takistab tursete ja verevalumite teket, soodustab vereloomet ning hoiab hästi töökorras silmanägemist ja ajuvereringet;
  • tugevdab põletikuvastaseid protsesse, takistab organismis selliste ainete moodustumist, mis põhjustavad reumatoidartriiti, jämesoolepõletiku ja nendega seotud valude teket;
  • suurendab immuunsüsteemi elementide moodustumist ja nende aktiivsust, pidurdab bakterite paljunemist, vähendab ägedate nakkushaiguste tekkevõimalusi hingamisteedes;
  • katkestab vähi rakkude varustamise nende elutegevuseks vajalike fermentidega, aeglustab arengud või üldse võib viia rinna-, jämesoole-, munasarja- ja verevähi hukkumiseni; kiirendab fermentide moodustumist, mis hävitavad organismi sattunud kantserogeenide hulka ja nende mõju;
  • soodustab liigse kolesterooli väljaviimist organismist, vähendab kolesterooli ladestumist arterite ja teiste veresoonte seintele;
  • reguleerib suhkrusisaldust veres;
  • normaliseerib vererõhku paljude südamehaiguste puhul, takistab vere paksenemist ja trombide teket, ateroskleroosi arengut, südame-veresoonkonnahaiguste (sh insuldi) teket, takistab ja aitab ravida organismisiseseid verejookse (südames, ajus, naha all, silmades).
Seotud lood:

Loe rohkem raamatust “Eestimaine tatar kui toit, tervendaja ja ravitseja”.

Allikas www.remedyway.ee