Kui rääkida toidust, siis väikeste lisanditega on võimalik saavutada suurt efekti. Maitseained ning taimed on need, mis toidust rääkides sageli ära unustatakse. Tegelikult on nad aga täis kasulikke ning mõjuvaid aineid, mis kaitsevad meid haiguste eest.

KANEEL: krampe leevendav ja rahustav.
INGVER, KURKUM JA KÜÜSLAUK: krampe leevendavad, gaaside teket vähendavad (kui just küüslaugu vastu tundlik ei ole) ning põletikke vähendavad.
PAPAIA: stimuleerib isu, vähendab halba enesetunnet ning parandab seedimist, mis on väga hea kõrvetiste käes vaevlevatele inimestele.
LAHUSTUVAD KIUDAINED: leidub linaseemnetes ja kaeras ning need on kõhule väga kasulikud. Tugevdavad limaskesta ning vähendavad sealset põletikku, mis võib põhjustada kõhuprobleeme.
PROBIOOTIKUMID: kõige tuntum vahend kõhuprobleemide vastu on vist probiootikum ehk kasulikud bakterid. Soolestikus on umbes kaks kilo baktereid ning soolestiku toimimises on neil väga oluline funktsioon. Täiendades seda kasulike bakteritega ei konkureeri nad mitte ainult kahjulikke baktereid välja, vaid tugevdavad ka limaskesta. Probiootikume leidub naturaalses jogurtis, hapupiimas ning paljudes „eritoodetes“ nagu bakteriga rikastatud jogurtid ja piimatooted.

Kõhukinnisust võivad tekitada:

Spargel
Viinamarjad koorega
Apelsin koorega
Erinevad koored
Seemned
Pähklid
Kookos
Ananass
Brokolivarred
Rohelised herned
Sibul
Mais
Seened
Kapsas
Krabid
Vähid
Loomaliha

Kõhulahtisust võivad tekitada:

Sorbitooli sisaldavad toidud
Kuivatatud puuvili
Ploomid
Viinamarjad
Suures koguses magusaid puuvilju
Kohv
Alkohol
Magusad joogid nagu mahl, limonaad

Gaase võivad tekitada:

Sibul
Kapsas
Herned
Oad

Allikas: www.topphalsa.se