Süsivesikurikastest toitudest soovitab Krümann jätta menüüsse täisteraviljad. Kindlasti peaks tarbima piisavas koguses puhast vett, kuhu võib maitseks lisada sidruni- ja kurgiviile või marju. Vesi aitab neerude kaudu toksiine kehast välja viia.
Lisaks vedeldab vesi ka pärasooles söödud toidujääkide massi, mistõttu see liigub kiiremini läbi soole ja viib kaasa erinevad toksiinid. Kui vett on organismis vähe (sh toidumassis, mida viiakse kehast välja), püsib mass liiga kaua soolestikus ja toksiinid imenduvad kehasse tagasi. Lisaks tõmbab pärasool siis ka kehast vedelikku välja, et vedeldada väljaheidet, mis omakorda võib viia vedelikupuuduseni rakkudes.
Rohkem tuleks tarbida aed- ja puuvilju, eriti neid, mis sisaldavad rikkalikult antioksüdante nagu porgand, tomat, marjad, punapeet, viinamarjad, rohelised lehtviljad, paprika. Head on kapsalised ehk valge peakapsas, punane kapsas, lillkapsas, brokoli, rooskapsas, lehtkapsas ja nuikapsas. Kasuks tulevad ka redised, kaalikas, naeris, spargel ja laugulised (sibul, punane sibul, küüslauk).
„Köögiviljadest, puuviljadest, täisteraviljadest ja kaunviljadest saame ka piisavas koguses kiudained, mis on vajalikudseedesüsteemi paremaks toimimiseks ning ühtlasi toiduks headele bakteritele,” selgitas Krümann.
Menüü peaks sisaldama ka piisavas koguses erinevaid ürte ja maitsetaimi nagu till, köömned, Cayenne’i pipar, kurkum (karri üks koostisosa), mis aitab kaasa maksa puhastusvõimele. „Kurkumit tuleks kasutada koos musta pipraga, mis muudab kurkumis sisalduva antioksüdandi kurkumiini toime tõhusamaks,” rõhutas toitumisnõustaja.