Uuring näitas, et maitseainete lisamisega toidule on võimalik vähendada triglütseriidide taseme ehk vere rasvaainete hulga tõusu pärast rasvase söögi söömist. Maitseained nagu kurkum, karri ja kaneel vähendavad negatiivsete efektide mõju umbes 30 protsenti kui võrrelda sama toidukorraga, kuid ilma maitseaineteta.
 
Tavaliselt tõuseb veres pärast rasvarikka toidu söömist triglütseriidide tase ning kui seda juhtub liiga sageli, suureneb südame-veresoonkonna haiguste risk. Lisades rasvarikkale toidule aga maitseaineid, väheneb triglütseriinide tase ca 30 protsenti.

Uuringus osalenud ameeriklased oli ülekaalulised, kuid muidu terved ning vanuses 30-65. Teadlased pakkusid osalejatele valmistoitu kahel päeval. Ühele grupile lisati toidu sisse maitseaineid nagu kanale karrit, itaalia leivale maitseaineid ning koogile kaneeli. Teine grupp sõi küll sama toitu, kuid sellele ei olnud lisatud maitseaineid.  
Tulemustest oli näha, et maitseainetega söögi sööjatel oli antioksüdantide aktiivsus veres suurenenud 13 protsenti ning insulini kogus vähenenud ca 20 protsenti.

Maitseained ehk antioksüdandid on olulised, et vähendada oksüdatiivset stressi ning seeläbi vähendada krooniliste haiguste riski. Varasemad uuringud on näidanud, et oksüdatiivne stress aitab kaasa südamehaigustele, artriidile ning diabeedile. Maitsestatud söögikorra antioksüdantide tase oli sama suur kui 40 grammil tumedal shokolaadil või 148 ml punasel veinil.

Toidule lisatud maitseained olid rosmariin, oregaano, kaneel, kurkum, must pipar, nelk, küüslaugupulber ning paprika.

Allikas: sund.nu