1. Koosta enne poes käimist nädala menüü. Kui paned kõik vajamineva kirja ja võtad nimekirja poodi kaasa, ostadki suurema tõenäosusega ainult neid tooteid, mitte ei pane toidukorvi igat ettejuhtuvat ahvatlust. Suureks eeliseks on ka see, et mitte midagi ei lähe nädala sees raisku.

2. Ole paindlik. Kuigi ma üritan alati nimekirjaga poodi minna, teen sooduspakkumiste ajal spontaanselt muudatusi. Näiteks kui mul oli plaanis osta brokkolit, aga hoopis lillkapsas on parasjagu odavam, siis ostan viimase. Nii säästan raha, aga tervislikkus ei kao kuhugi.

3. Söö enne poeskäiku väike eine. Kui lähed tühja kõhuga poodi, tunduvad kõik ebatervislikud tooted palju ahvatlevamad. Küpsiste, kommide ja krõpsude toidukorvi sattumise vältimiseks ole kindel, et enne poeskäiku oled midagi söönud.

4. Alusta köögi- ja puuviljade valimisega. Mina üritan poodi minnes alati kõige esimesena otsida üles värske kraami leti ning oma käru köögi- ja puuviljadega poolenisti täis laduda. Kui jätan selle kõige viimaseks, olen ostlemisest juba nii tüdinenud, et võtan ainult paar ettejuhtuvat asja ning üritan kiiresti lahkuda.

5. Vaata ka külmutatud toodete letti. Köögiviljad, marjad ja kala on tihtipeale külmutatuna palju odavamad. Need ei lähe ka nii ruttu halvaks, mistõttu on võimalik neid pikaks ajaks ette osta.

6. Kui võimalik, käi poes nädala sees või hommikul vara. Minu meelest on kõige parem käia poes siis, kui on liikvel vähe rahvast. Nii ma saan rahulikult kõike vaadata ja oma nimekirjale keskenduda.

7. Jälgi hästi säilivate kaupade sooduspakkumisi. Kui sinu lemmiktootel on parasjagu soodushind, siis kasuta võimalust. Näiteks mina söön palju mandleid ja iga kord, kui need on odavamalt müügil, ostan mitukümmend mandlipakki korraga.

8. Ära mine hulluks! Kuigi mingi toode võib olla odavam, ei tähenda see kohe seda, et pead seda ostma. Mõtle iga ostu puhul, kas sul on seda ikka vaja. Minu puhul aitab see alati ja tavaliselt saan aru, et kõike ei pea lihtsalt ostmise pärast ostma. Vastasel juhul riskin sellega, et toit läheb lihtsalt pahaks, sest ma ei jõua nii palju süüa.

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.