1. Sa kaotad veekaalu

Esimene asi, mida süsivesikute piiramisel märkad on see, kuidas su kaal järsult kukkuma hakkab. Enne, kui aga rõõmust kilkama hakkad — kaal langeb sinu kehas oleva vee, mitte rasva arvelt.

2. Nakatud “madala-süsivesikutaseme” külmetusse

Kust saab sinu aju energiat? Loomulikult süsivesikutest. Kui sa aga neid enam üldse ei tarbi, siis hakkad end väsinu ja loiuna tundma. “Lisaboonusena” saad veel kaasa kuivava suu, halva hingeõhu, jõuetuse, unetuse, iivelduse ja uimasuse. Siiski aga tasuks mõelda sellele, milliseid süsivesikuid on tark tarbida. Kindlasti eelista puuvilju saiakestele!

3. Kaotad isud

Mida rohkem saia sa sööd, seda rohkem selle järele ka isu tekib. Kui loobud, siis ei oska sa ka sellest ka puudust tunda. Loomulikult võtab harjumine aega, kuid asenda isu tekkimise korral valgest jahust tehtud toode näiteks täistera omaga. Rohkem kiudaineid ja palju kasulikum ka!

4. Sinu kolesteroolitase langeb

Ameerika Südameühendus on veendunud, et vahetades valge jahu tooted täisteratoodete vastu kukub sinu veres oleva kolesterooli tase ning samuti väheneb ka diabeeti haigestumise risk.

5. Tunned end trennis väsinuna

Kui oled harjunud rohkelt saia sööma, siis tunned end sellest loobumisel ilmselt ka trennis rohkem väsinuna. Selle vastu on aga hea nipp — too oma ellu kasulikud süsivesikud. Söö hommikuti putru, vahepalana tarbi puuvilju.

Allikas: Women’s Health Magazine, Naisteka arhiiv