Kohv
Kohviistandustes kasutatakse maailma kõige ohtlikumaid pestitsiite, mis Euroopa Liidus on olnud keelatud. See kahjustab ning tapab nii loodust, loomi kui ka inimesi. Valides ökoloogilise kohvi, teed palju kasu vähese raha eest.

Banaanid ja viinamarjad
Kaks puuvilja, mida pritsitakse tugevalt. Banaaniistandustes kasutatakse eriti keskkonnakahjulikke pestitsiite, mis tekitab sealsetele töötajatele ning nende lastele närvikahjustusi. Ning viinamarjad oma õhukese koorega sisaldavad paljude keemiliste pestitsiitide jääke. EL-i rosinate testis leiti ühes pakis 26 erineva pestitsiidi jääke. Kui sa ei leia ökoloogilisi banaane ja viinamarju ja rosinaid, siis tasub valida hoopis mõni teine puuvili.

Piimatooted
Mõned eurosendid lisaks ning saad tarbida piimatooteid, millest on kasu nii Eestile kui ka maailma teistele osadele. Eesti jaoks tähendab see puhtamat vett, rõõmsamaid loomi, vähem mürke ning rohkem linde ja lilli. Ning näiteks Brasiilias jääb alles rohkem vihmametsi ning inimesi ja loodust ei mürgitata, et meie lehmad saaksid odavamat toitu.

Liha
Ka liha on soovitav valida ökoloogiline samal põhjusel nagu piimatooted. Kui ökoloogilist ei ole, siis peaks eelistama nende tootjate liha, kelle lehmad vähemalt suvel väljas viibivad ning värsket rohtu söövad.

Kartul
Ka siin on võimalik vähese raha eest suurt mõju avaldada. Kartul on juurvili, mille kasvatamisel kasutatakse väga palju tehisväetisi ning tõrjeaineid.

Allikas: naturskyddsforeningen.se