Wakame — mis see on ja miks tasub ka sul see oma menüüsse lisada?


Wakame — mis see on ja miks tasub ka sul see oma menüüsse lisada?
Foto: Dilara Yilmaz/Unsplash

Viimasel ajal on aina populaarsemaks muutumas wakame-vetikas ehk üks söödav merevetikaliik, mida leiab hõlpsasti kaupluste kalalettidelt, kirjutab Naisteleht.

Õrna tekstuuri ja kergelt magusa maitsega vetikas on oluline komponent Jaapani ja Aasia köökides ning seda võib kasutada suppides, salatites, võileibadel, vrappides või burgerites. Hästi sobitub wakame ka riisi, pasta, köögiviljade, kala ja linnulihaga.

Wakame sisaldab ohtralt kaltsiumi, samuti arvestatavas koguses magneesiumi, joodi, rauda ja vitamiine ning väidetavalt aitab see vetikas põletada ka rasvu ja tugevdada juukseid ning küüsi.

Õpi ka selgeks wakamet sisaldava rikkaliku hommikupudru retsept Naistelehest.