Aga mis on enesekindluse juures nii köitvat? Esiteks tasuks üldse teha vahet sellel, mis see ei ole. See ei ole ülbus või mõttemaailm, et oled kellestki parem. See on hoopis vaikne uskumus iseenda võimetesse ilma, et paistaksid arrogantne.

Ja siin on mõned asjad, mida tõeliselt enesekindlad inimesed sageli ütlevad:

1. “Ma ei muretseks selle pärast.”

Mine ühe oma enesekindla sõbra poole oma “mis oleks, kui…” mõttemaailmaga ja tõenäoliselt kuuled just sellist vastust. Seda sellepärast, et enesekindlad inimesed ei muretse väga asjade pärast. Nad mõistavad, et isegi, kui midagi läheb valesti, saavad nad sellega hakkama. See on tunne, et olenemata sellest, mis juhtub — hea või halb asi — nad tulevad toime.

2. "Muidugi proovi seda!"

Ärevuse puudumisega kaasneb hoopis optimism. Tõeliselt enesekindlad inimesed teavad, et head asjad hakkavad kohe-kohe juhtuma.

3. "See töötab minu jaoks hästi."

Enesekindlad inimesed ei tunne, et neil on vaja kellegi teise nõusolekut millekski. See on enesekindluse ilu ja tõmbab teisi inimesi ka ligi.

4. "Miks mitte mina?"

Selle asemel, et võimalusi oodata, otsivad enesekindlad inimesed neid ise. Võimalik, et selleks on õigete suhete arendamine, ametikõrgenduse küsimine või muidu pea ees tundmatusse hüppamine. Neil inimestel on tulevikuks visioon olemas ja nad teavad, kuidas sinna jõuda.

5. "Mul on vaja midagi öelda."

Enesekindlad inimesed ei karda öelda välja seda, mida nad mõtlevad, aga nad oskavad ka tunnistada, kui nad on eksinud.

6. "Räägi mulle sellest veel."

Enesekindlad inimesed kuulavad rohkem kui räägivad ja nad on loomult uudishimulikud. Ja need inimesed, kes räägivad kogu aeg või uhkustavad millegi üle, soovivad midagi tõestada ja peidavad sellega oma ebakindlust.

7. "Kas sa saad mind aidata?"

Kõigil on omad nõrkused, aga enesekindlad inimesed ei karda neid tunnistada. Selle asemel, et mõelda, mida keegi teine neist arvab, lähevad nad ja küsivad abi.

Allikas: Inc.com