1. Tee voodi ära

Kõlab küll väikese asjana, aga voodi korda seadmine on suurepärane viis, kuidas päeva alustada. See lükkab päevale kohe hoo sisse ja tekitab soovi veel mõned asjad ära teha.

Lisaks on sul pika ja raske päeva lõpus hea ronida korda sätitud voodisse ja lõpetada päev positiivse noodiga.

2. Mine vanni või duši alla

Hügieenil on väga oluline roll ka vaimse tervise eest hoolitsemisel. Kui oled terve päeva kodus, võib tunduda duši alla minek mõttetu, aga tegelikult võib see olla just väga kasulik. Võta üks kiire dušš või lõõgastu pikemalt vannis, et uni, higi ja mustus nahalt maha pesta.

Keha pesemine võib süstida sinusse energiat ja olekut värskendada, seega ei puhasta sa mitte ainult oma nahka, vaid ka meeli.

3. Tee trenni

Isegi kerge füüsiline liigutamine on sulle kasulik ning seda on parim teha päeva alguses. Jah, me teame, vahel on keeruline veenda end esimese asjana hommikul trenni minema, aga oled hiljem enda üle väga uhke ja rõõmus.

Alusta kasvõi nendest tegevustest:

  • Venitus
  • Jooga
  • Jalutamine
  • Sörkimine
  • Jooksmine
  • Mõned enda valitud harjutused
  • Ujumine
  • Tantsimine
  • Ükskõik, mis tõstab su pulssi!

Hommikuti liigutamine julgustab sind positiivselt mõtlema, muudab sind loomingulisemaks ja valmistab sind päevaks paremini ette. See on suurepärane harjumus, millega kohe alustada ja see võib su päeva totaalselt muuta, mõjudes samal ajal ka hästi su tervisele.

4. Joo vett

Keskmine inimene peaks jooma umbes kaheksa klaasi vett päevas. Keskpäevaks peaksid olema joonud ära poole sellest kogusest. See ei tähenda muidugi, et peaksid end sundima vett jooma, kui sa seda parasjagu teha ei taha, aga võiksid samm-sammult oma vee tarbimist tõsta.

Joo kaks klaasi vett kohe hommikul, üks enne ja teine pärast hommikusööki. Seejärel joo veel üks klaasitäis hommikusöögi ja kella 12 vahel või kaks, kui ärkasid väga vara.

5. Söö hommikusööki

Paljud inimesed kipuvad hommikusööki vahele jätma, aga tegelikult on see päeva kõige olulisem söögikord. See annab sulle jõudu ja energiat, et päevale vastu minna. Ilma selleta oled sa juba enne lõunat näljane ja hakkad näksima. Või siis tunned end väsinuna ega suuda ka positiivselt mõelda.

Kui sa pole harjunud hommikuti sööma, pead oma kehale siiski energiat andma, aga võid alustada siis kergematest toitudest nagu näiteks hommikuhelbed, puder, omlett, võileib, puuviljad või smuuti.

Lõunasöök ei peaks olema su päeva esimene toidukord. Kui sa tahad oma päeva õigesti alustada, eelista head, toitaineterikkast ja tasakaalustatud hommikusööki.

6. Kuula muusikat

Muusika paitab hinge ja puudutab meie südameid viisil, mida paljud muud asjad ei suuda. See mõjub kehale mitmel viisil väga positiivselt, parandades tuju, muutes sind loomingulisemaks ja süstides energiat.

7. Loe midagi

Me teame, et kõigil pole aega hommikuti midagi lugeda, aga võiksid selleks enne keskpäeva siiski ruumi teha, sest see mõjub sulle väga hästi. Võid lugeda ükskõik mida ja see annab sulle midagi positiivset tagasi. Siin on valikud: ajaleht, peatükk raamatust, ajakiri, veebiartikkel, koolis antud kodutöö, loengus tehtud märkmed vms.

8. Suhtle kellegagi

Üks suurepärane viis päeva alustamiseks on läbi suhtlemise. Helista oma sõbrale, saada kallimale sõnum, tee võõrale kompliment, ütle kassapidajale “tere” ja küsi, kuidas nende päev on möödunud või pange paika lõuna sõbrannaga.

See on eriti oluline, kui teed kodus tööd või ei suhtle tööpäeva jooksul eriti kellegagi. Suhtlemine mõjub väga positiivselt ajule ja võib hoida ära depressiivsed sümptomid. Isegi, kui oled introvert, proovi kellegagi enne kella 12 suhelda, isegi, kui see on läbi sõnumi.

9. Vaata üle oma e-postkast

E-postkast võib täituda öö jooksul rämpsposti, uudiskirjade ja erinevate sotsiaalmeedia teadetega. Võta aega ebaolulise kustutamiseks ja seejärel keskendu olulisemale.

Samas, kui tunned, et see tekitab sinus stressi, siis lõpeta kohe. Lisaks tea, et sa ei tohiks hommikul esimese asjana oma e-postkasti kontrollida, sest see tekitab tõenäoliselt ainult stressi. Lase endal enne korralikult ärgata ja tee muu vajalik ära.

10. Pane kirja nimekiri asjadest, mille täna ära pead tegema

See nimekiri ei pea olema väga detailne. Lihtsalt pane kirja, mis sul on vaja täna ära teha, sest siis ei oota sind päeva jooksul ees halvad üllatused, kui midagi kogemata unustad. Ja lisaks motiveerib sind tehtud tegevuste nimekirjast maha tõmbamine.

11. Tee kõige ebameeldivamad tegevused kohe ära

Sageli kipume asju, millega meile tegeleda ei meeldi, edasi lükkama, aga nii need ainult kuhjuvad ja tähtajad jõuavad järjest lähemale, mis tekitab omakorda stressi. Selle vältimiseks võta need asjad parem kohe ette. Usalda, sa veel tänad meid, kui need tehtud on!

12. Naudi värsket õhku

Mõnel päeval ei olegi vaja koduseinte vahelt väljuda, aga see ei tähenda, et sa seda siis tegema ei peaks. Sa peaksid iga päev vähemalt korra enne kella 12 õue pääsema, isegi, kui see on tõesti korraks. See annab sulle energiat, võimaldab liikuda ja mõtetel lõõgastuda.

Mine jaluta natukene, osta poest lõunaks midagi või seisa hoovis ja naudi hetke iseendaga. See muudab su päeva kohe palju rõõmsamaks.

Allikas: Power of Positivity