Kui oled üks neist, kes kardab õnne nagu tuld, oled sa ilmselt teinud või praegu tegemas mõnda neist allpoolkirjeldatud asjadest...:

1. Sa ei oleks pidanud teda alt vedama, aga tegid seda siiski
Valetasid, et pead kauemaks tööle jääma — kuigi su ülemus selgelt ütles, et sa ei pea seda tegema -, et mitte tema kaaslasena tema edutamispeole minna.

Miks sa seda teed?
Sa tahad tõestada, et sa ei ole usaldusväärne ja ta ei saa sinu peale loota. Oled sisimas hirmul, et see ühel hetkel võibki nii olla, seega sa igaks juhuks lood endast kuvandi kui täiesti ebausaldusväärsest isikust, kes tuleb ja läheb nagu jumal juhatb — siis tal vähemalt ei teki sinu suhtes mingeid ootusi.

2. Sa flirdid suvaliste tüüpidega
Ka nendega, kellest sa tegelikult üldse huvitatud ei ole. Meessoost kolleegiga lähevad sõnumid veidi liiga vallatuks. Klubis liibud mingi tüübi külge, kellega sul ei ole plaaniski edasi liikuda. Kirjavahetus meessoost sõbraga muutub järjest kelmikamaks ja bravuursemaks… ja tegelikult ei ole sul mitte mingit kavatsust kellegagi neist midagi aretada.

Miks sa seda teed?
Parem on ise juba kohe valesti teha — emotsionaalselt on lihtsam, kui su silmarõõm sind vihkama hakkab ja ise minema läheb. Niimoodi püüad sa end ise suuremast südamevalust säästa.

3. Mõtled probleeme välja
Leiad mingi jama igal pool ja peamiselt seal, kus tegelikult üldse mingit jama ei olegi. Mõtled üle, näed tonti iga nurga peal, rebid lauseid ja sõnu kontekstist välja, poogid alltekste külge. Su sõbrad on juba tüdinud sellest, et sa virised suhte üle, kus tegelikult mitte midagi valesti ei ole.

Miks sa seda teed?
Enesekaitserefleks. Selline käitumine päästis sind eelmistes suhetes veel suurematest probleemidest, nii et nüüd jätkad sa seda ka siis, kui mingit põhjust ei ole. Sa ei julge ega suudagi niisama lihtsalt oma paranoiat välja lülitada.

4. Arvad, et suhe liigub liiga kiiresti
Ta kutsub sind endale külla, perega kohtuma, romantilisele reisile, aga sa ei saa minna, sest see tundub jubeda kiirustamisena ja sa ei taha kiirustades midagi ära rikkuda. Tegelikult sa niimoodi ei tunne ja sa tead täpselt, et nüüd ongi kõige õigem aeg ja sa isegi naudiksid neid.

Miks sa seda teed?
Sa küll tead nii mõistuse kui südamega, et tal on õigus, aga ikkagi annad sa talle mõista, et sa ei nõustu temaga. Sa loodad, et nii hakkab ta teie suhtes kahtlema ja läheb su juurest ära, sest siis ei ole sina see halb inimene.

5. Jood ennast täis ja häbistad ennast
Sa pead minema peika vanemate pulma-aastapäevale, kontoripeole või sünnipäevale ja sina leiad, et see on parim koht, kus end täis juua või kuhu täis peaga kohale ilmuda ja end täielikuks idioodiks teha. Või siis hakkad sa juba varakult tähistama ja ei jõuagi kohale, kuigi ta sind ootab ja sada korda helistab.

Miks sa seda teed?
Alkohol on alati hea variant — sa saad öelda, et kaotasid ajataju, unustasid, olid liiga purjus, ei mäleta midagi… tõsiasi on aga see, et sa ju ise tegid selle otsuse jooma hakata ja valisid selle, et sa ei jõua peole või käitud debiilikuna. Alateadlikult püüad sa kallimale jällegi tõestada, et sa ei ole normaalne inimene ja sinuga ei ole üldse mõtet asju ajada.

6. Sa jätad tähtsad asjad rääkimata
Olulisi asju enda, oma mineviku või huvide kohta sa lihtsalt ei räägi, sest sulle meeldivad saladused ja sa tahad omma müstiline naine. Nendes asjades ei ole midagi häbiväärset või imelikku, aga sa lihtsalt ei räägi, kuigi normaalses suhtes peaksid sa just tahtma, et kallim tunneb sind läbi ja lõhki.

Miks sa seda teed?
A) sa tead, et kallim saab sellest nagunii teada
B) sa tead, et talle ei meeldi, et sa tema eest asju varjad.
Siis saab ta veelkord tõestust, et sind ei saa usaldada ning üleüldsegi — milleks sellise naise peale oma aega raisata?!

7. Sa ei otsi temalt tuge
Kui sind miski haavab või kurvaks teeb, pöördud sa toe ja abi saamiseks kellegi teise poole. Tema kuuleb hoopis su sõpradelt või vanematelt, mis su mure on. Sina naeratad ja kinnitad, et kõik on kõige paremas korras…

Miks sa seda teed?
Sa ei taha ära harjuda olukorraga, kus sul on kellelegi toetuda, sest sa tead, kui vastik ja valus on see, kui teda ühel hetkel enam ei ole. Sa arvad, et oled tugev ja tubli naine, kes saab kõigega ise hakkama ja vajud kokku, kui tugi, kellega sa oled ära harjunud, ära kaob.

8. Sa teed ettepaneku vabaks suhteks
“Me peaks ka teistega kohtuma,” soovitad sa, ise kindlalt teades, et see ei meeldi ei sulle ega talle, aga sa käid ikka peale nagu uni.

Miks sa seda teed?
Eks ikka seetõttu, et sa üritad tõestada, et teie arusaam heast ja toimivast suhtest erineb nagu öö ja päev. Tegelikult teeb mõte temast kellegi teisega sulle meeletult haiget, nii et sa püüad seda valu ennetada ja tegelikult üritad ennast veenda, et ei ole see midagi nii valus, sa oled ju tugev!

Allikas: Madame Noire