Jah, me teame, et äratuskella edasilükkamine võib mõned minutid mõnus tunduda, aga kui tahad kauem magada, siis mine lihtsalt õhtuti varem voodisse! Ärka hommikuti vara ja valmistu päevaks selle rutiiniga:

0-3 minutit: venita

Veeda hommikul kolm esimest minutit oma lihaseid venitades, sest ööga on need muutunud kangeks ning selle tagajärjeks võivad olla krambid ja vigastused. Lihaste venitamine soojendab ka liigeseid ja äratab su üles, et sammuksid päevale energilisemalt vastu.

3-5 minutit: loputa nägu veega

Veeda veel kaks minutit, et end üles äratada, minnes vannituppa ja pritsides nägu kolm korda külma veega. See annab sulle päevaks lisaenergiat, ergutab ja äratab su üles ning pinguldab ka poore. Peale seda ei tunne sa end enam unisena ja meigi tegemine läheb libedamalt.

5-8 minutit: valmistu päevaks ette

Võta veel kolm minutit, et olla vaikuses ja mõelda, kuidas sa tahaksid, et eesolev päev mööduks. Äkki tahaksid veeta mõned minutid päevikut pidades? Kujuta ette, kuidas sul läheb koosolekul imehästi, naudid kolleegidega maitsvat lõunat ja päeva lõpus veedad mõnusa tunnikese higistades. Üks edu valemeid ongi visualiseerimine, sest see toidab su aju positiivsete piltidega, mis aitavad hoida fookust ja optimistlikku meelt. Kui visualiseerimise ajal kipub sul uni peale tulema, eelista kirjutamist. Enne edasi liikumist säti ka äratuskell homseks 10 minutit varasemaks, et sul oleks lisaaega nende asjadega tegelemiseks.

8-10 minutit: ära unusta oma hommikust sidrunit

Enne, kui hommikuse kohvi järele haarad, joo ära klaasike sooja vett sidruniga, mis puhastab peale pikka ööd keha ja hoiab seedesüsteemi korras. See imejook mõjub hästi ka näonahale, varustab keha C-vitamiiniga ja tervendab. Ja see võtab aega vaid 2 minutit!

Nüüd peaksid end palju erksamana tundma ja olema päevaks valmis. Aeg valmistada hommikusööki, riietuda ja väljuda kodust värske peaga!

Allikas: Career Girl Daily