24.09.2010, 19:08
Sügisest inspireeritud menüü ehk kõrvits, seened ja jõhvikad
septembri viimane nädal
FOTO:
Sügis ongi ametlikult käes. Õhtud on pimedad, taevas pidevalt pilves. Pikk ja kuum suvi on vaid kauge mälestus. Kuid pole halba heata — nii head seeneaastat ei mäletagi, samuti on vähemalt Põhja-Eestis ka õunasaak korralik.
Õunakoogiretsepti jagan järgmisel nädalal, sel nädalal on magusaks aga lihtne vana kooli jõhvikakissell.
ESMASPÄEVAKS Kukeseeneguljašš
Huvitav vaheldus tavalisele kukeseenekastmele. Omapäraseks teevad selle retsepti sibula puudumine ning hakitud peterselli praadimine võis.
LOE RETSEPTI
TEISIPÄEVAKS: Suvikõrvitsavorm juustuga
Kasuta keskmise suurusega suvikõrvitsaid ja mitte liiga ülekasvanud kabatšokke. Raili Miku retseptiidee, minupoolsete mugandustega. Suvikõrvitsavormi võib serveerida soojalt, ent meie perele meeldis see jahtunult isegi rohkem.
LOE RETSEPTI
Kasuta keskmise suurusega suvikõrvitsaid ja mitte liiga ülekasvanud kabatšokke. Raili Miku retseptiidee, minupoolsete mugandustega. Suvikõrvitsavormi võib serveerida soojalt, ent meie perele meeldis see jahtunult isegi rohkem.
LOE RETSEPTI
KOLMAPÄEVAKS: Hakkliha-porgandihautis
Lihtne ja kiirestivalmiv hakkliharoog, mis maitseb hästi koos keedetud riisiga.
LOE RETSEPTI
Lihtne ja kiirestivalmiv hakkliharoog, mis maitseb hästi koos keedetud riisiga.
LOE RETSEPTI
NELJAPÄEVAKS: Kõrvitsapüreesupp
Muskaatpähkel annab kõrvitsasupile sooja vürtsikust ja teeb lihtsa köögiviljapüreesupi tavapärasest veidi põnevamaks. Kui vähegi võimalik, kasuta supi valmistamiseks tumeoranži viljalihaga muskaatkõrvitsat, ent loomulikult sobib ka tavaline kõrvits.
LOE RETSEPTI
Muskaatpähkel annab kõrvitsasupile sooja vürtsikust ja teeb lihtsa köögiviljapüreesupi tavapärasest veidi põnevamaks. Kui vähegi võimalik, kasuta supi valmistamiseks tumeoranži viljalihaga muskaatkõrvitsat, ent loomulikult sobib ka tavaline kõrvits.
LOE RETSEPTI
REEDEKS: Tursk apelsini-sidrunikastmes
Mahedamaitseline kalaroog peaks ka lastele hästi maitsema.
LOE RETSEPTI
Mahedamaitseline kalaroog peaks ka lastele hästi maitsema.
LOE RETSEPTI
MAIUSTAMISEKS: Jõhvikakissell
Paksu jõhvikakisselli võib valmistada nii värsketest kui ka külmutatud jõhvikatest ning see sobib hästi erinevate magustoitude juurde (nt bubert, kohupiimakreem, kohupiimavorm).
LOE RETSEPTI
Paksu jõhvikakisselli võib valmistada nii värsketest kui ka külmutatud jõhvikatest ning see sobib hästi erinevate magustoitude juurde (nt bubert, kohupiimakreem, kohupiimavorm).
LOE RETSEPTI