1. Sul on rohkem energiat
Mida sirgemalt seisad, seda efektiivsemalt ja õigemalt saab su diafragma töötada, mis tähendab, et su hingamine töötab just nii nagu ette nähtud ning sa ei lõõtsuta, ähi ega hinga pinnapealselt.

Ettepoole kummargil asend litsub diafragma, ribid ja kopsud kokku, muutes hingamise keeruliseks ja keha jaoks üsna kurnavaks tegevuseks. Korralik hingamine tagab korraliku ning õige hapnikukoguse kogu su kehale, mis tähendab, et tunned end ärksana, erksana ja energilisena.

2. Põletad rohkem kaloreid
Hea rüht tagab sulle suurema hapnikukoguse, nagu sa eelnevast punktist teada said. Kuna su kehas on nüüd rohkem hapnikku, tähendab see ka seda, et jaksad rohkem treenida. Su liigesed on õiges püstiasendis oma õigel kohal, neile ei vaju lisakoormust, mis annab sulle võimaluse rohkem ja raskemaid harjutusi teha kui lösutajad suudavad.

3. Peavalud vähenevad
Pingepeavalude levinuimaks põhjuseks on just küürus selg. Kui selja- ja kaelalihased on pidevalt pinges, tekivad sinna n.ö umbsõlmed, mis tekitavad piinavat valu ja valu võib välja lüüa ka peavaluna. Muide, kui lihased on pinges ja ebaloomulikus asendis, häirub ka pea hapniku- ja verevarustus, mis omakorda paneb pea valutama. Et pingeid ülaseljas ja kaelas vähendada, istu alati nii, et su kõrvad on õlgadega samal joonel, suru õlgu allapoole ja lõpuks lükka õlgu tahapoole.

4. Liigesed saavad puhkust
Kehv rüht hävitab su liigeseid. “Nutikael” ehk pidevalt peost nutitelefoni jõllitamisest küürus kael paneb pinge alla su kaela, õlad ja neid ümbritsevad lihased, tekitades valu ja vigastusi. Iga ettepoole küürus sentimeeter lisab su selgroole mitmekilose lisakoormuse. Samuti on täiesti keelatud oma puusi ettepoole lükata, sest see võtab su kerelihastelt viimsegi jõu ning põhjustab puusa- ja seljavalusid. Nii et igal juhul tundub mõistlik ennast jälgida ja selg sirgena hoida.

5. Stressad vähem
Kui keha on kõver ja vales asendis, ei saa see normaalselt töötada. Ka hormoonid, mis reguleerivad tuju ja heaolu, ning muidugi ka närvisüsteem ei saa siis funktsioneerida nii nagu peaks. Sirge selg tagab töövõime, hea tuju ja võimekuse, küürselg aga teeb tuju pahaks ning tunned end väsinuna, õnnetune, närvilisena ja passiivsena.

Allikas: Women`s Health

Rühti parandavad harjutused leiad siit: Naisteka trenninipid: harjutused kauni rühi heaks